Unitech MS842p

Категорија: Безжичани

Почувствувајте ја слободата на безжичното читање баркодови и извонредните перформанси на читачот Unitech MS842P (безжични верзии на новата серија MS842).

Како и сите модели од серијата MS842, и тој ги поддржува сите вообичаени 1D и 2D баркодови, а во HD опцијата и оние со голема густина. Со својот ергономски дизајн и интегрираната 2.4G мобилност, MS842P овозможува удобно и непречено работење, со голема подвижност. Со помош на USB dongle способен е да скенира и до 10 m, што на корисниците им нуди поголема флексибилност и продуктивност.

Unitech MS842P претставува извонредно решение кога се бара кратко безжично скенирање, како при управувањето со инвентарот во малопродажните дуќани, или пак поголема флексибилност, како во магацините или благајните каде се отчитуваат баркодови. Кога е вон домет на безжичниот сигнал, MS842P ги чува податоците во привремена меморија и ги пренесува по враќањето на сигналот.

Спецификации

Перформанси

 • Резолуција: 752 x 480
 • Агол на читање: ±60˚ длабина, ±60˚ правец
 • Звучен показател на отчитување: beeper (прилагодлив тон)
 • Форматирање на податоците: префикс, суфикс, идентификациски код, преоформување на датумот
 • Извор на светлина: LED (625 nm)
 • Отпорност на светлост во околината: до 95.000 лукси
 • Центрирање: ласерско (655 nm)
 • Технологија: CMOS Image sensor
 • Начини на работа: Trigger, Presentation, Flash, Continuous, Buffer

Извор на напојување

 • Работна волтажа: од DC 3V до 5V
 • Работно време: повеќе од 10 часа
 • Тип на батерија: Lithium-ion
 • Капацитет на батерија: 1620mAh (полнета преку подлогата)
 • Време на полнење на батеријата: целосно се наполнува за 4 часа

Поврзаност

 • Радио фрекфенција: нелиценцирана 2,4 GHz
 • Протокол: безжичен, SPP и HID профили
 • Распон: 10 m (во видно поле)
 • Поддржува: USB (со подлога или dongle)

Физички карактеристики

 • Димензии на читачот: 176 mm x 74 mm x 89 mm
 • Тежина на читачот: 210 g (без кабел)
 • Димензии на подлогата: 73 mm x 95 mm x 200 mm
 • Век на траење на склопката: 10 милиони пати

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -30° C (-22° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: поднесува пад на бетон од 1,8 m (6 стапки) висина (само читачот)
 • Ниво на IP заштита: IP42

Дополнителна опрема

 • Подлога
 • Dongle
 • Батериски комплет
 • USB кабел
 • Струен адаптер

Брошури и поддршка

Категорија: Безжичани