Unitech MS910

Категорија: Безжичани

Unitech MS910 сјајно решение за читање баркодови - уред кој целосно може да ги задоволи вашите потреби.

Овој CCD читач со џебна големина со леснотија, без потреба за ново дополнување со енергија,  може да прочита и 5000 баркодови, што е повеќе од доволно до крајот на работниот ден да завршите сè што сте наумиле. Помислете само на сите намени за кои можете да го искористите и така да ја зголемите продуктивноста на (мобилните) вработени. Овој читач е брз, едноставен за користење и чита широк распон ан 1D баркодови. Освен што ја зголемува продуктивноста, го скратува времето потребно за административни работи и го смалува бројот на човечки грешки во здравството, при теренското работење и автоматизираната продажба.

Спецификации

Оптика и перформанси

 • Резолуција: до 0,127 mm (5 mil)
 • Брзина на декодирање: 240 скенови во секунда
 • Извор на светлина: LED (625 nm)
 • Отпорност на светлост од околина: 10.000 лукси (флуоросцентна светлина)
 • Контраст на испис: 30% или повеќе
 • Приклучоци: Type Mini USB
 • Технологија: CCD, Sensor Linear CMOS
 • Тип на батерија: Lithium-ion
 • Издржливост на батерија: 5000 читања по полнење

Комуникација

 • Протокол SPP и HID преку Bluetootha
 • Bluetooth Class 2 (покрива видно поле од 10 метри)

Физички карактеристики

 • Материјал на куќиштето: ABS
 • Димензии: 18 mm висина x 24 mm ширина x 65 mm должина
 • Тежина: 24,6 g ± 5%

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -20° C (-4° F) до 60° C (140° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: од 20% до 85% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: од 1,5 m (5 стапки) висина

Дополнителна опрема

 • USB кабел (за полнење на читачот преку USB или уредот на кој се спојува читачот)
 • Струен адаптер
Категорија: Безжичани