Unitech MS920

Категорија: Безжичани

Со зголемување на подвижноста во малопродажбата, теренската работа и здравството, сè повеќе преовладува и отчитувањето 2D баркодови, бидејќи они можат да носат повеќе информации од денешните 1D баркодови.

Unatoč tome što se pametni telefoni i tableti sve više integriraju u mobilno poslovanje, oni ne mogu odgovoriti zahtjevima za produktivnošću i ergonomičnošću kad je riječ o profesionalnom čitanju bar kôdova.

Затоа Unitech ви го претставува својот џебен читач на 2D баркодови MS920. Резултатот е ново ниво на собирање работни податоци, со можност за поедноставување на повеќе работни процеси во кои нема место за грешка.

Спецификации

Оптика и перформанси

 • Сензор за приказ: 752 x 480 пиксели
 • Резолуција: до 0,1 mm (4 mil) за 1D баркодови, до 0,167 mm (6,6 mil) за 2D баркодови
 • Извор на светлина: многу воочлив бел LED
 • Центрирање: 617 nm црвен LED
 • Контраст на испис: 30%
 • Толеранција на движење: 10, 16 cm (4 инчи) во секунда
 • Агол на читање: ±86° длабина, ±58˚ правец

Извор на напојување

 • Работна волтажа: од DC 3V до 5V
 • Потрошувачка на струја при работа: 76,8mA
 • Тип на батерија: Lithium-ion (се полни)
 • Работно време: повеќе од 13 часа (1 скен на секои 3 секунди)
 • Капацитет на батеријата: 1100mAh
 • Време на полнење на батеријата: целосно се полни за 4 часа

Физички карактеристики

 • Димензии: 51,4 mm x 109,3 mm x 28,1 mm
 • Тежина: 105,2 g (со батерија)
 • Век на траење на склопката: 10 милиони пати

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -30° C (-22° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: 95% некондензирана релативна влажност
 • Ниво на IP заштита: IP42
 • ESD заштита: делува по 8K Contact или 12K Air
 • Отпорност на паѓање: на бетон од 1,5 m (5 стапки) висина (само читачот)

Комуникација

 • Радиска фрекфенција: нелиценцирана 2,4 GHz
 • Протокол: безжичен, SPP и HID профили
 • Распон: 100 m (330 стапки) (во видно поле)
 • Приклучоци: USB

Брошури и поддршка

Категорија: Безжичани