Datalogic Magellan 800i

Категорија: Биро

Презентацискиот баркод читач Datalogic Magellan 800i чита во сите правци и е сестрана многунаменска алатка за собирање податоци.

Ја користи последната image дигитална технологија на Datalogic ADC за да овозможи интуитивно и брзо читање на 1D и 2D баркодови и поддршка на напредни можности, како што се чување на приказот и поништување на EAS тагот. Покрај тоа што не е голем, Magellan 800i нуди големи перформанси и издржливост, како и многу можности, заради што им е корисен на корисниците во кој било систем за собирање податоци.

Спецификации

Перформанси

 • Приклучоци: RS-232, OEM USB, USB COM, USB HID Keyboard, USB TEC
 • Резолуција: до 0,130 mm (5 mil)
 • Приказ на слики: 752 x 480 пиксели
 • Графички формати: JPEG
 • Контраст на испис: 25% (најмалку)
 • Агол на читање: длабина ±60°, агол 0-360°; правец ±60°
 • Показател на отчитување: beeper (прилагодливи тон и јачина), LED за добро отчитување
 • Опциска EAS можност: Checkpoint Systems (вградениот EAS хардвер ќе работи со моделите Counterpoint IX и Evolve D11)

Можност за декодирање

 • 1D/линеарни кодови: ги препознава сите стандардни 1D кодови, вклучително линеарните GS1 DataBar кодови
 • 2D кодови: Aztec, Data Matrix, MaxiCode, QR
 • Стоговни кодови: GS1, стоговни GS1 DataBar, проширени стоговни GS1 DataBar

Работни карактеристики

 • Светлост на работната околина: до 6000 лукси внатрешна, до 86.000 лукси надворешна
 • Работна температура: од 0°C (32°F) до 40°C (104°F)
 • Температура на чување: до -40°C (-40°F) до 70°C (158°F)
 • Отпорност на паѓање: може да поднесе едноподруго паѓање од 1,2 m (4 стапки) висина на бетонска површина
 • Отпорност на влага: од 5 до 95% некондензирана релативна влажност
 • Ниво на заштита од честички и вода: IP52

Физички карактеристики

 • Достапни бои: црна, бела
 • Димензии: 15,1 cm (5,9 инчи) x 7,6 cm (3 инчи) x 10,9 cm (4,3 инчи)
 • Тежина: 306,2 g (10,8 унци)

Брошури и поддршка

Категорија: Биро