Motorola DS9208

Категорија: Биро

Ако ви треба баркод читач кој може да го користите за хартиени етикети или за баркоди од екранот на мобилниот телефон, со Motorola DS9208 ќе бидете подготвени за тоа.

Овој уред ќе ви овозможи разновидност на читањето на кој било 1D или 2D баркод - од отпечатени етикети во малопродажба, со кои на каса се идентификуваат производите и нивните цени, до купони и подароци за мобилни телефони, картички за лојалност, товарни карти, па дури и билети за театар.

Баркод читачот DS9208 ги нуди сите можности кои ви се потребни за вашите работници да останат продуктивни:

 • најголема брзина на скенирање во индустријата
 • вистинска едноставност при скенирањето, во стил "нишани и пукај" - без потреба да ги порамните баркодот и читачот
 • флексибилност при одбирање статичен или рачен начин на користење на уредот

Спецификации

Карактеристики на приказ

 • Поддржани графички формати: BMP, JPEG, TIFF

Перформанси

 • Приклучоци: IBM, Keyboard wedge, RS-232, Synapse, USB
 • Можност за декодирање: 1D/2D/PDF417
 • начин на скенирање: во сите правци
 • Технологија: Imager

Физички карактеристики

 • Боја: темноцрна
 • Димензии: висина 14 cm (5,512 инчи), должина 8 cm (3,150 инчи), ширина 8,21 cm (3,232 инчи)
 • Тежина: 284 g (10 унци)
 • Напојување: го користи напојувањеето на уредот со кој се поврзува или надворешно напојување (зависно од видот на уредот со кој се поврзува)
 • Жичен
 • Статичен

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 40° C (104° F)
 • Ниво на IP заштита: IP43
 • Спецификации за отпорност при паѓање: издржува 36 едноподруго паѓање на тврда подлога од 1,5 m (5 стапки) висина, повеќе од 100 паѓања на собна температура
 • Влажност: од 5% до 85% некондензирана релативна влажност

Брошури и поддршка

Категорија: Биро