Motorola LS7808

Категорија: Биро

Со молневитата почетна брзина на читање од кој било агол, Motorola LS7808 е баркод читач за каси дизајнира да им го забрза процесот на отчитување на работниците во малопродажба и да го зголеми работниот простор на самата каса.

Вградената поврзливост со Electronic Article Surveillance (EAS) на работниците им овозможува истовремено вчитување на баркодови и поништување на EAS тагот. Балгодарение на скенирањето во сите насоки податоците се вчитуваат независно од тоа како скенираниот предмет е поставен. Дополнителна можност е изведба со сафирно стакло и нер’ѓосувачки челик, отпорни на гребење, што ја зголемува сигурноста на читањето податци и во најпроблематични окружувања.

Спецификации

Перформанси

 • Приклучоци: IBM, Keyboard wedge, RS-232, Synapse, USB
 • Можност за декодирање: 1D
 • Длабочина на полето: од 0 до 15 cm (од 0 до 6 инчи) на 0,3302 mm (13 mil) - 100% UPC/EAN
 • Најмала резолуција: 0,127 mm (5 mil)
 • Начин на скенирање: во сите правци
 • Технологија: ласер

Физички карактеристики

 • Димензии: висина 7,9 cm (3,1 инчи), должина 15,2 cm (6 инчи), ширина 15,2 cm (6 инчи)
 • Тежина: 850 g (30 унци)
 • Жичан
 • Статичен

Корисничко окружување

 • Отпорност на осветлувањето во работната околина: нечувствителен е на вообичаено вештачко осветлување и на природна надворешна (директна сончева) светлина
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 40° C (104° F)

Брошури и поддршка

Категорија: Биро