Motorola DS4208

Категорија: Рачни

Motorola DS4208 нуди молневита брзина, својствена за ласерските 1D и 2D баркод читачи, овозможувајќи прилагодување на 2D баркодовите, без жртвување на квалитетот на скенирањето и перформансите.

Корисниците не мора  да губат време за порамнување на баркодот со читачот или да прават пауза меѓу две скенирања. Бидејќи можат да се отчитаат баркодови испишани на хартиени етикети или прикажани на екран на мобилен телефон, тие кои се занимаваат со малопродажба имаат можност на соодветен начин да ги услужат купувачите кои со мобилен телефон преземаат купони, картички за лојалност и слично.

Со Motorolu DS4208 добивате:

 • најголема брзина на скенирање на кој било баркод - водечки во индустријата
 • вистинска едноставност на скенирање, во стил "нишани и пали", дури и кај оштетени и лошо отпечатени баркодови
 • дизајн кој гарантира секојдневна доверливост и долготрајност
 • прифатлива цена за сето наведено

Спецификации

Перформанси

 • Приклучоци: IBM, Keyboard wedge, RS-232, USB
 • Можност на декодирање: 1D/2D/PDF417
 • Начин на скенирање: во сите правци
 • Технологија: Imager

Физички карактеристики

 • Боја: темноцрна
 • Димензии: висина 17 cm (6,7 инчи), должина 9,3 cm (3,7 инчи), ширина 6,8 cm (2,7 инчи)
 • Тежина: 172,9 g (6,1 унци)
 • Жичан
 • Рачен

Корисничко окружување

 • Отпорност на осветлување во работна околина: нечувствителен на вообичаено внатрешно осветлување до 1600 лукси и на сончева светлина до 86.000 лукси
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 40° C (104° F)
 • Ниво на IP заштита: IP43
 • Спецификации за отпорност на паѓање: издржува повеќекратно паѓање на тврда подлога од 1,83 m (6 стапки) висина, повеќе од 100 паѓања на собна температура
 • Влажност: од 5% до 85% некондензирана релативна влажност

Брошури и поддршка

Категорија: Рачни