Motorola DS4208-HC

Категорија: Рачни

Motorola DS4208-HC може да вчитува 1D и 2D баркодови од идентификациски нараквици на пациентите, од лековите, чепчињата, вреќичките со крв, шприцовите за давање инјекции, епруветите со примероци, а исто така и од екрани на мобилни телефони и компјутери.

Овој поединечно набавлив уред е едноставен за употреба и со својата безгрешност може да ги поедностави работните процеси на сите подрачкја во вашите здравствени установи - од прием на болни и прием на лекови, преку собирање примероци, управување со инвентарот и исхраната на пациентите, па до нивното отпуштање од установата. Покрај тоа, благодарение на посебно обликуваното пластично куќиште и IP43 нивото на заштите, читачот DS4208-HC секогаш е подготвен за дезинфекција и овозможува сигурно бришење и чистење после секоја употреба.

Спецификации

Перформанси

 • Приклучоци: IBM, Keyboard wedge, RS-232, USB
 • можност за декодирање: 1D/2D/PDF417
 • Начин на скенирање: во сите правци
 • Технологија: Imager

Физички карактеристики

 • Боја: бела
 • Димензии: висина 17 cm (6,7 инчи), должина 9,3 cm (3,7 инчи), ширина 6,8 cm (2,7 инчи)
 • Тежина: 172,9 g (6,1 унца)
 • Жичан
 • Рачен

Корисничко окружување

 • Отпорност на осветлување во работна околина: нечувствителен на вообичаено внатрешно осветлување до 1600 лукси и на сончева светлина до 86.000 лукси
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 40° C (104° F)
 • Ниво на IP заштита: IP43
 • Спецификации за отпорност на паѓање: издржува повеќекратни паѓања на тврда подлога од 1,83 m (6 стапки) висина, повеќе од 100 паѓања на собна температура
 • Влажност: од 5% до 85% некондензирана релативна влажност

Брошури и поддршка

Категорија: Рачни