Motorola DS6700

Категорија: Рачни

1D/2D баркод читачот Motorola DS6700 ги обединува функционалноста на баркод читач, дигитален фото апарат и скенер на документи во еден исплатлив уред.

Од едноставноста, во стилот "нишани и пали", преку прецизноста на отчитување баркодови, па до зачувувањето на цели документи, овој уред е вистинска алатка за вршење на работата. Технлогијата на текстуално подобрување му овозможува на читачот да се справи дури и со најзрнестите текстови. Чита во сите правци, па широкиот работен опсег значи дека по кратка обука можат да го користат дури и почетници.

Спецификации

Карактеристики на приказ

 • Резолуција на приказ (пиксели): 1,3 мегапиксели (1280 пиксели хоризонтално x 1024 пиксели вертикално)
 • Поддржани графички формати: BMP, JPEG, TIFF

Перформанси

 • Приклучоци: IBM, Keyboard wedge, RS-232 (зависно од моделот, се разликуваат)
 • Можност за декодирање: 1D/2D/PDF417
 • Длабина на поле: 34° вертикално x 43° хоризонтално (стандарден распон), 35° вертикално x 44° хоризонтално (зачувување документи)
 • Длабина: ±65° (стандарден распон/зачувување документи)
 • Агол: 360° (стандарден распон/зачувување документи)
 • Правец: ±60° (стандарден распон/зачувување документи)
 • Начин на скенирање: во сите правци
 • Технологија: Imager

Физички карактеристики

 • Боја: темноцрна, бела
 • Димензии: висина 16,6 cm (6,55 инчи), должина 11,9 cm (4,72 инчи), ширина 7,1 cm (2,82 инчи)
 • Тежина: 182 g (6,4 унци)
 • Жичан
 • Рачен

Корисничко окружување

 • Отпорност на осветлување во работна околина: нечувствителен на вообичаено внатрешно осветлување и на природна надворешна (директна сончева) светлина
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Ниво на IP заштита: IP41
 • Спецификации за отпорност на паѓање: издржува повеќекратно паѓање на тврда подлога од 1,83 m (6 стапки) висина

Брошури и поддршка

Категорија: Рачни