Motorola DS6878-SR

Категорија: Рачни

Безжичниот 2D читач Motorola DS6878-SR нуди можност за целосно отчитување на податоците, потребна за поедноставување на секојдневните работни процеси во кои нема место за грешка.

Едноставен и удобен за користење, овој самостоен уред ги чита сите вообичаени баркодови (1D, 2D и PDF417), како на етикети, така и на екрани од мобилни телефони.

Опциската подлога нуди дополнителни напредни можности:

 • читање потписи, документи и фотографии
 • оптичко препознавање знаци (OCR) - за читање на текстови кои се наоѓаат во документите
 • MICR - за читање на бројни информации од дното на чековите

Спецификации

Перформанси

 • Приклучоци: IBM, Keyboard wedge, RS-232, USB, Wand
 • Можност за декодирање: 1D/2D/PDF417
 • Длабина на поле: 25,4° вертикално x 39,2° хоризонтално
 • Длабина: ±60°
 • Агол: 360°
 • Правец: ±60°
 • Начин на скенирање: во сите правци
 • Технологија: Imager

Физички карактеристики

 • Боја: темноцрна, бела
 • Димензии: висина 18,5 cm (7,3 инчи), должина 9,7 cm (3,85 инчи), ширина 6,9 cm (2,7 инчи)
 • Тежина: 238 g (8,4 унци)
 • Безжичен
 • Рачен

Корисничко окружување

 • Отпорност на осветлување во работна околина: нечувствителен на вообичаено внатрешно осветлување и на природна надворешна (директна сончева) светлина
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Спецификации за отпорност на паѓање: издржува повеќекратно паѓање на тврда подлога од 1,83 m (6 стапки) висина

Брошури и поддршка

Категорија: Рачни