Unitech MS320

Категорија: Рачни

Unitech MS320 е баркод читач кој со своите перформанси, благодарение на вградената технологија на напредно CCD скенирање од далечина, може да се носи со ласерските читачи.

Покрај робусната изработка, неговата ергономичност и мала тежина на корисникот му овозможуваат многу удобно ракување. Направен е да биде отпорен и да може да поднесе повеќекратно паѓање од 1,5 метри во слободен пад на бетонски под.

Покрај поддшката за највообичаените еднодимензионални кодови, MS320 го поддржува и дводимензионалниоте PDF417 код. Овој баркод се применува на подрачја како автомобилската индустрија и тоа за клучни намени - испорака, следењ на прозиводот, надзор на квалитетот, фаза од текот на производството, управување со конфигурација и следење на податоците за сигурноста на материјалот.

Спецификации

Оптика и перформанси

 • Резолуција: 0,1 mm (4 mil) (Code 39, PCS = 90%)
 • Брзина на декодирање: 200/300 скенови во секунда
 • Контраст на испис: 30% или повеќе
 • Приклучоци: Keyboard wedge, RS232, USB
 • Длабина на поле: од 0 до 250 mm (Code 39, PCS = 90%, 20 mil)
 • Ширина на поле: 120 mm
 • Агол на читање: 60° однапред, 60° одназад, 75° отстапување
 • Извор на светлина: 660 nm Visible Red LED
 • Оптички систем: 2048 pixel CCD (склопка со пренос на електрицитет)

Функционалност

 • Можност за декодирање: автоматски ги препознава сите стандардни баркодови
 • Управуавње со звук: 7 тонови или без звук
 • Покажувач: зелен LED

Физички карактеристики

 • Материјал за куќиште: ABS + PC
 • Материјал на заштитната обвивка:  гума
 • Тип на приклучок: телефонски приклучок RJ45
 • Dimenzije: 187 mm x 101 mm x 78 mm
 • Тежина: 187 g

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)
 • Работан температура: од 0° C (32° F) до 45° C (113° F)
 • Влажност: од 5% до 90% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: од 1,5 m (5 стапки) висина

Дополнителна опрема

 • Keyboard wedge кабел
 • RS232 кабел
 • USB кабел
 • Подлога за "безрачен" начин на работа
 • Универзален струен адаптер од 100~240V, 5V/500mA

Брошури и поддршка

Категорија: Рачни