Unitech MS842

Категорија: Рачни

Unitech MS842 е компактен и лесен рачен баркод читач во кој се спојуваат ефикасноста, издржливоста и доверливоста.

Бидејќи ги поддржува сите распространети 1D и 2D баркодови, MS842 може да се користи за бројни намени и на различни пазари. Опционо Unitech MS842 HD во целост ги поддржува и оние најситните баркодови со голема густина!

Благодарение на совршената интеграција на скенер  и декодер со високи перформанси, MS842 нуди едно од најефикасните решенија за читање баркодови во својата класа. Со леснотија ја извршува својата задача кај позахтевните намени, како што се скенирање на влезници и контрола на сигурноста на разни приредби, управување со индустриска опрема, управување со инвентар итн. Со проширената длабина на полето, широкиот агол и агресивната брзина на скенирање, MS842 го красат врвни перформанси и доверливост каде и да се користи.

Спецификации

Перформанси

 • Резолуција: 752 x 480
 • Приклучоци: USB, RS232
 • Агол на читање: ±60˚ длабина, ±60˚ правец
 • Звучен покажувач на отчитување: beeper (прилагодлив тон)
 • Форматирање на податоци: префикс, суфикс, идентификациски код, преобликување на датумот
 • Извор на светлина: LED (625 nm)
 • Отпорност на светлина од околината: до 95.000 лукси
 • Центрирање: ласерско (655 nm)
 • Технологија: CMOS Image sensor
 • Начини на работа: Trigger, Presentation

Физички карактеристики

 • Димензии: 176 mm x 74 mm x 89 mm
 • Тежина: 210 g (без кабел)
 • Век на траење на склопката: 10 милиони пати

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -30° C (-22° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: издржува паѓање на бетон од 1,8 m (6 стапки) висина (само читачот)
 • Ниво на IP заштита: IP42

Дополнителна опрема

 • Подлога за "безрачен" начин на работа
 • Кабел за приклучување

Брошури и поддршка

Категорија: Рачни