Motorola Symbol MC40

Категорија: Android

Овозможете им на своите соработници со помош на рачниот преносен компјутер Motorola Symbol MC40 да пружаат услги кои ќе остават впечаток врз денешните захтевни и технолошки освестени купувачи.

Motorola нуди привлечен, убав за око дизајн кој однадвор може да се носи со најпопуларните производи обликувани за потрошувачи, додека внатре се наоѓа чиста работливост - издржливост и сигурност својствени за бизнис класата, со мноштво напредни можности, вклучувајќи читање баркодови, воки-токи и вграден читач за магнетни картички. Резултат? Вашите соработници можат на овој рачен компјутер да побараат одговор на буквално секое прашање за производот, да прикажат негови споредби со други производи, за да им помогнат на купувачите при донесувањето одлука за купување, да нарачаат веќе за следниот ден испорака или преземање стока во продавниците, можат да се јават на продажба - а притоа, правејќи го тоа, да не се помрднат од купувачот.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): 800 MHz OMAP4 двојарден
 • Меморија: 1GB RAM/8GB flash
 • Можност за прибирање податоци: Imager SE4500-DL
 • Оперативен систем (OS): Android 4.1.1
 • Технологија: интерактивна сензор технологија (IST)
 • Вид на екран: 4,3-инчен капацитативен
 • Тип на допир на екран: капацитативен дводопирен
 • Резолуција на екран: 480 x 800, 300 NIT
 • Позадинско LED осветлување: да
 • Звучно можности: микрофон, звучник, прилучок за слушалки, стерео звук преку стерео Bluetooth слушалки
 • Сензор за движење: троосовинскиот брзиномер со помош на откривање движење овозможува динамичко движење на екранот и управување со потрошувачката на батеријата
 • Сензор за светло: автоматски го прилагодува позадинското осветлување на екранот
 • Сензор за близина: спречува несакано притискање на копчињата во класичниот режим на работа
 • Известувања: вибратор, звучни известувања, LED
 • Мрежна поврзливост: Micro USB 2.0 OTG конектор
 • Фотоапарат: сместен одзади, 8 мегапиксели, аутофокус со нишан
 • Платежни трансакции: вграден читач за магнетни ленти (MSR) со енкриптирана глава (опција)
 • Напојување: главна (полнива, паметна) батерија - Lithium Ion 3,7 V, 2680 mAh; резервна (полнива) батерија - Ni-MH, 15 mAh, 3,6 V номинално (корисникот не може да и’ пријде ни да ја замени)

Комуникација

 • Гласовна комуникација: PTT (вклучен програм), VoIP-ready модели (VoIP програм не е вклучен), висококвалитетен микрофон со звучник, безжична (Bluetooth) поддршка за слушалки, PTT поддршка за слушалки, начини на работа handset/speakerphone
 • WLAN: радио Tri-mode IEEE 802.11a/b/g/m
 • WPAN (поддршка за Bluetooth): вградена антена, Class II, v2.1 со Enhanced Data Rate (EDR)

Физички карактеристики

 • Димензии: со читач на магнетни ленти - 143,9 mm (5,66 инчи) x 72,8 mm (2,87 инчи) ширина x 31,8 mm (1,25 инчи) длабина; без читач на магнетни ленти - 143,9 mm (5,66 инчи) x 72,8 mm (2,87 инчи) ширина x 20,1 mm (0,79 инчи) длабина
 • Тежина: со батерија и читач на магнетна лента - 266,1 g (9,38 унци), со батерија без читач на магнетна лента - 257,7 g (9,09 унци)

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: од 5% до 85% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,22 m (4 стапки) висина според војниот стандард (MIL-STD) 810G и повеќекратно паѓање од 0,91 m (3 стапки) висина на поплочен под
 • Електростатичко празнење (ESD): ± 15 kV воздух, ± 8 kV допир, ± 2 kV наелектризирано тело
 • Степен на IP заштита: IP54

Брошури и поддршка

Категорија: Android