Motorola Symbol TC55

Категорија: Android

За да завршат работа, вашите вработени треба да имаат моќен и доверлив далечински пристап до податоците во реално време.

Иако личните паметни телефони, таблети и лаптопи можат да бидат привлечни и лесни за користење, не се одликуваат со издржливост или ускладеност со потребите на секојдневната деловна употреба. Овој сестран компјутер со џепна големина го има сето тоа. Компјутерот со екран чувствителен на допир Motorola Symbol TC55 ги обединува последните технолошки достигнувања, естетската привлечност и леснотијата на користење на популарните лични уреди, но за раслика од сличните производи наменети за потрочувачите има вградени можности за вчитување податоци и направен е да издржи "носење и трошење" во индустриски окружувања, поради што постои мала веројатност дека ќе откаже на терен. Помалку грешки, подразибира помалку застој и, што е најважно, поголема продуктивност и профитабилност.

Спецификации

Перформанси

 • Влез за дополнителна меморија: 32GB microSD кој поддржува и SD HC
 • Вид на екран: Blanview LCD екран, 4,3-инчен WVGA, многу мала потрошувачка на енергија, многу јасен приказ (700 NIT), 3% трансрефлективен, Corning Gorilla Glass 2
 • Тип на допир на екран: капацитативен дводопирен, за внес преку stylus моливче или допир со прст (дури и со навлечена ракавица)
 • Можност за копчиња: копчиња на екран
 • Известувања: вибратор, звучни известувања, LED
 • Сензор за светло: автоматски го прилагодува позадинското осветлување на екранот
 • Сензор за близина: автоматски препознава кога корисникот го допира уредот до главата за време на телефонирање за да оневозможи одговор од екранот и внес со допир
 • Звучно можности: два предни звучници, двојни микрофони кои спречуваат влијание на буката, висококвалитетен одвоен звучник со микрофон, 3,5 mm прилучок за слушалки, поддршка за безжични Bluetooth слушалки
 • Напојување: главна (полнива, менлива) батерија - Lithium Ion 2940 mAh; (полнива, менлива) батерија со поголем капацитет - Lithium Ion 1,5x 4410 mAh

Komunikacija

 • WLAN: Tri-mode IEEE 802.11a/b/g/n, поддржани инфивидуални брзини за пренос на податоци, 802.11a - до 150 Mbps; 802.11b/g - до 72,2 Mbps; 802.11n со 2,4 GHz до 72 Mbps; 802.11n со 5 GHz до 150 Mbps
 • WPAN (поддршка за Bluetooth): Bluetooth 4.0
 • Фрекфенциски опсег: EDGE/GPRS/GSM: 850/900/1800/1900 MHz; HSPA+ - за Америка: 850/1900/1700-2100 + 900/2100 MHz; HSPA+ - за другиот дел од светот: 900/2100 + 850/1900 MHz; американски LTE: FDD2, FDD4, FDD5, FDD17
 • WWAN: 4G LTE, HSPA+, EDGE/GPRS/GSM
 • Сигурност: WEP (40 или 104-битен); WPA/WPA2 Personal; WPA/WPA2 Enterprise - EAP-TTLS (PAP, MSCHAP, MSCHAPv2), EAP-TLS, PEAPv0-MSCHAPv2, PEAPv1-EAP-GTC, TKIP, AES
 • GPS можност: вградена, автономен и потпомогнат GPS (A-GPS), GLONASS

Физички карактеристики

 • Димензии: со стандардна батерија - 137 mm должина (5,4 инчи) x 69 mm (2,7 инчи) ширина x 15,9 mm (0,63 инчи) длабина
 • Тежина: со стандардна батерија - 220 g (7,8 унци)

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -10° C (14° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: од 5% до 85% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање на иверка од 1,22 m (4 стапки) висина според војниот стандард (MIL-STD) 810G, а со заштитна футрола повеќератно паѓање на бетон од 1,22 m (4 стапки) висина при работна температура
 • Топлотен удар: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F) при брз премин
 • Степен на IP заштита: IP67 (ги задоволува IEC спецификациите за заштита)

Брошури и поддршка

Категорија: Android