Bluebird Pidion BIP6000

Категорија: Windows

Bluebird Pidion BIP6000 е прва серија робусни рачни компјутери на свет во која се вградени четири различни видови RF технологија, вклучувајќи HSDPA, WiFi, Bluetooth и RFID читач (читач на електронски картички) и извонредно се вклопува во мобилно издавање карти во јавен превоз или следење на директна испорака во дуќаните кои продаваат стока за широка потрошувачка.

BIP-6000 серијата овозможува непречено извршување на работите во захтевно работно окружување. Го задоволува IP65 нивото на заштита, отпорна е на 12 паѓања од 1,8 m висина на челична површина и работи при температура во распон од -30°C до 60°C. Покрај тоа, силната, паметна батерија од 4400 mAh или 5200 mAh гарантира непрекината работа целиот работен ден.

BIP-6000 серијата осигурува брз и точен пренос на податоците, со што ја зголемува работната ефикасност и флексибилност. Овој рачен компјутер во чија опрема се и HSDPA, WiFi и Bluetooth, им овозможува на фирмите да останат поврзани со своите работници на терен во реално време. благодарение на вградениот GPS со AGPS и DGPS можат да ја следат положбата на теренските работници и да го оптимизираат нивниот план на движење.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): PXA320, 806 MHz
 • Меморија: 256 MB RAM/512 MB ROM (до 1 GB)
 • Проширување за меморија: microSD - до 32 GB
 • Оперативен систем (OS): Windows Mobile 6.1, Windows Mobile 6.5 (опција), Android (опција)
 • Вид на екран: 3,5-инчен VGA со позадинско осветлување, TFT TouchWindow LCD, 260K, 480 x 640; 3,5-инчен QVGA со позадинско осветлување, TFT TouchWindow LCD, 260K, 240 x 320
 • Приклучок: RS-232C, full-speed USB 2.0 (домаќин и клиент), Ethernet преку подлога
 • Тастатура: нумеричка со 29 копчиња, QWERTY со 50 копчиња
 • Стандардна батерија: паметна, полнива, 3,7 V, 4400 mAh, Li-ion
 • Батерија со проширен капацитет (опција): паметна, полнива, 3,7 V, 5200 mAh, Li-Ion
 • Фотоапарат: 3 мегапикесли со автоматско изострување и LED светилка, ултрасилна LED светилка (опција)
 • GPS (опција): вграден GPS, со A-GPS и DGPS (DGPS компатибилен со Windows Mobile)

Вградено радио

 • WWAN: GSM/GPRS/eGPRS (850, 900, 1800, 1900 MHz)/UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)
 • WLAN: IEEE 802.11 b/g, IEEE 802.11a/b/g (опција)
 • WPAN: Bluetooth V2.1 + EDR, Class II, IrDA 1.2

Зачувување податоци

 • Читач на баркодови: 1D&PDF417 Laser Class II или 1D/2D CMOS Imager (HD опција)
 • Читач на RFID картички: вграден HF RFID, ISO 14443 A/B (MIFARE, Calypso), ISO 15693

Физички карактеристики

 • Димензии: 80 mm (3,1 инч) ширина x 160 mm (6,9 инчи) висина x 35,5 mm (1,4 инчи) длабина
 • Тежина: без батерија - 292 g (0,64 lbs); со батерија - 407 g (0,9 lbs)

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F), MIL-STD 810F, постапка 501.4, процедура II; постапка 502.4, процедури I, II и III
 • Работна температура: од -30° C (-22° F) до 60° C (140° F), MIL-STD 810F, постапка 501.4, процедура II; постапка 502.4, процедури I, II и III
 • Влажност: 95% некондензирана, не само што го задоволува воениот стандард MIL-STD 810F туку и го надминува, постапка 507.4, 90% релативна влажност, распон на температура од 0°C до 70°C
 • ТЕмпературен шок: MIL-STD 810F, постапка 503.4, процедура I (од -35°C до 65°C)
 • Отпорност на паѓање: паѓање од 1,8 m (6 стапки) на челична површина, 2 паѓања на 6 страни, не само што го задоволува воениот стандард MIL-STD 810F туку и го надминува
 • Вода: IP65, MIL-STD 810F, постапка 516.5, процедури IV, KWF-тест сертификат
 • Песок и прашина: IP65, MIL-STD 810F, постапка 510.4, процедури I и II, KWF-тест сертификат
 • Вибрации: MIL-STD 810F, постапка 514.5, процедури I и II
 • Висина: MIL-STD 810F, постапка 500.4, процедури I, II и III, 4572 m (15.000 стапки) при температура од 23°C до 73°C

Брошури и поддршка

Категорија: Windows