Bluebird Pidion HM50

Категорија: Windows

Bluebird Pidion HM50 е робусен деловен рачен компјутер со процесорска сила од 1 GHz, 3,5-инчен VGA LCD во боја, вграден GPS и гласовна и податочна комуникација. Придвижуван од оперативниот систем Windows Embedded 6.5, HM50 на теренските работници им овозможува продуктивност, флексибилност и подвижност, кои им се потребни за својата работа да ја извршат брзо и точно. HM50 добро е прилагоден на потребите на мобилната работна сила на терен која користи програми за прибирање податоци.

Мобилниот компјутер Bluebird Pidion HM50 е еден од производите од последната генерација која ја произведува Bluebird Soft. Робусен уред со ниво на заштита IP65 и отпорен на паѓање од 1,8 метри висина, поради што претставува совршен избор за позахтевни окружувања. Екранот со 3,5 инчи дијагонала, достапен како VGA или QVGA, на корисникот му нуди компактна и чиста, позадински осветлена слика. Процесорот со сила од 1 GHz гарантира брза и егикасна работа на која било програма, а распонот на можности за пренос на податоци го прави овој уред вистински флексибилен. Bluebird Pidion HM50 е совршено решение за намени каде се бара најнова технологија вклопена во робусен, но ергономски дизајн. Со GPS и многу други можности за безжична комуникација овој уред е совршен партнер за теренски работници, на кои им дава моќ и сигурност за извршување на работите од рака.

Намена

 • Poslovi u trgovini
 • Izravna isporuka trgovinama
 • Isporuka lijekova
 • Prikupljanje podataka na terenu
 • Pregled informacija s terena

Индустрија

 • Maloprodaja
 • Logistika
 • Zdravstvo
 • Rad na terenu
 • Sigurnost

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): 1 GHz
 • Меморија: 256 MB (опција 512 MB) RAM/512 MB ROM
 • Проширување за меморија: microSD - до 32 GB
 • Влез за SIM картичка: 2 SIM
 • Оперативен систем (OS): Windows Embedded Handheld 6.5, Android
 • Вид на екран: 3,5-инчен VGA со позадинско осветлување, TFT LCD, 260K, 480 x 640; 3,5-инчен QVGA со позадинско осветлување, TFT LCD, 260K, 240 x 320 (опција);
 • Приклучок: RS-232C, USB 2.0 (домаќин и клиент преку Snap-ona)
 • Тастатура: нумеричка, QWERTY, AZERTY, QWERTZ
 • Стандардна батерија: паметна, полнива, 3,7 V, 4000 mAh, Li-ion
 • Причувна батерија (Hot Swap): полнива, 3,7 V, 105 mAh, Li-Ion polymer (корисникот не може да и пријде ниту да ја замени)
 • Аудио: звучници, двоен микорофн со отстранување на бучава, Bluetooth слушалки
 • Фотоапарат: 5 мегапикесли со автоматско изострување и LED светилка, ултрасилна LED светилка (опција)
 • GPS: вграден A-GPS

Вградено радио

 • WWAN: 3.8G GSM HSPA+/HSUPA или CDMA EVDO Rev. A
 • WLAN: IEEE 802.11 b/g/n
 • WPAN: Bluetooth Class II V2.1

Зачувување податоци

 • Читач на баркодови: 1D&PDF417 Laser Class II или 1D/2D CMOS Imager

Физички карактеристики

 • Димензии: до 75,8 mm (2,9 инчи) ширина x 154 mm (6 инчи) висина x 28,6 mm (1,1 инч) длабина
 • Тежина: со батерија - 371 g (0,82 lbs)

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -25° C (-13° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -20° C (-4° F) до 60° C (140° F)
 • Влажност: 95% некондензирана
 • Отпорност на паѓање: паѓање од 1,8 m (6 стапки) според воениот стандард MIL-STD 810G
 • Степен на IP заштита од дожд и прашина: IP65

Брошури и поддршка

Категорија: Windows