Handheld Nautiz X3

Категорија: Windows

Handheld Nautiz X3 претставува важен исчекор во технологијата на рачните компјутери и тоа не само заради една своја особеност туку и заради ненадминливиот споја на мали димензии и големи перформанси, врвна робусност и извонредни вредности. Nautiz X3 навистина не е сличен на ништо што постои на пазарот.

Највпечатлива работа кај Nautiz X3 е неговата компактна големина. Овој рачен компјутер, чии димензии се 150 x 67 x 25 mm и кој тежи само 260 грама, го подига концептот на истовремена робусност и преносливост на сосема ново ниво. Природно лежи на дланката, а кога не го користите можете да го оставите каде сакате.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор: Marvell PXA320 Xscale 806 MHz
 • Меморија/диск: 256 MB RAM и 512 MB flash
 • Оперативен систем: Microsoft Windows Mobile 6.5 Professional
 • Екран: 2,8-инчен QVGA, 320 x 240 пиксели, капацитивен, чувствителен на допир, читлив и на дневна светлина
 • Тастатура: нумеричка, со 20 позадински осветлени алфанумерички копчиња и странични функциски копчиња
 • Батерија: Li-Ion 3300 mAh
 • Поврзливост: USB порта Client 1.1, 20-пински полнач, влез за безжични слушалки
 • Навигација: вграден GPS, G-сензор, E-компас, висиномер
 • Фотоапарат: 3-мегапиксели со автоматско изострување и LED светло
 • Баркод читач: стандарден 1D Laser, опција 2D Imager

Комуникација

 • Звучна комуникација: звучник, микрофон, влез за слушалки, вибрации
 • Bluetooth Class 2
 • Мобилен WWAN: GSM/GPRS/EDGE, UMTS/HSPA
 • Безжичен LAN: вграден 802.11b/g поддржува AES, TKIP, WEP, WPA, WPA2

Физички карактеристики

 • Димензии: 150 mm (5,9 инчи) x 67 mm (2,6 инчи) x 25 mm (1 инч)
 • Тежина (со полнива батерија): 260 g (9,2 унци)

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -30°C (-22°F) до 60°C (140°F), MIL-STD-810G, постапка 501.4, процедура II, MIL-STD 810G, постапка 502.4, процедури I, II и III
 • Работна температура: од -20°C (-4°F) до 60°C (140°F), MIL-STD-810G, постапка 501.4, процедура II, MIL-STD 810G, постапка 502.4, процедури I, II и III
 • Отпорност на паѓање: 26 паѓања од 1,8 m (5,9 стапки)
 • Отпорност на вибрации: MIL-STD-810G, постапка 514.5, процедури I и II
 • Отпорност на песок и прашина: IP67, MIL-STD-810G
 • Отпорност на вода: IP67, MIL-STD-810G
 • Отпорност на висина: 4572 m (15.000 стапки) при 22°C (73°F)

Брошури и поддршка

Категорија: Windows