Intermec CK3R

Категорија: Windows

Оптимизирајте го работењето и направете го своето работно окружување поефикасно, автоматизирано и високопродуктивно со помош на преносниот компјутер Intermec CK3R. Овој уред ќе им овозможи на вашите работници работата да ја извршуваат работата со полна брзина и да го подобрат работниот учинок. Благодарение на дизајнот кој гарантира врвна корисност, неговата батерија трае во текот на цела работна смена, дури и кога се користат захтевни мрежни програми или програми за читање баркодови. Бидејќи е тенок, лесен, CK3R е пријатен за работа и едноставен за употреба. Покрај тоа, со CloneNGo, Intermec напредната технологија за подготовка на уредите, имате прилика многу да го поедноставите и забрзате времето потребно за конфигурација и распоред на вашите преносни компјутери Intermec CK3R - и сето тоа од еден главен уред, без барање стручна ИТ помош.

Спецификации

Перформанси

 • Микропроцесор: Texas Instruments 1 GHz процесорска архитектура
 • Меморија и чување податоци: 256 MB RAM, 512 MB flash ROM, на корисникот му е достапен и micro-SD влез за дополнителна мемориска картичка до 32 GB
 • Оперативен систем: Microsoft Windows Embedded Handheld, изграден на Windowsa 6.5.3 со прелистувач Intermec HTML5
 • Екран: 8,9 cm (3,5 инчи), 240 x 320 пиксели, трансмисивен QVGA, 65.536 бои (16-битно RGB), позадинско LED светло, сензор за светло на окружување, високоотпорен екран чувствителен на допир
 • Напојување: пакет менливи и полниви паметни батерии Lithium-Ion 3,7 V, 2000 mAh (7,4 Wh); опција - Lithium-Ion 3,7 V, 5100 mAh (18,5 Wh) или паметен пакет Lithium-Ion 3,7 V, 5200 mAh (18,5 Wh)
 • Комуникациски приклучоци: USB - Full Speed 2.0 OTG, USB - Full Speed 2.0 Client, безжичен LAN IEEE 802.11 b/g/n WLAN
 • Сигурност: WiFi сертифициран за WPA и WPA2
 • Проверка на веродостојност: 802.1x
 • Cisco компатибилност: CCXv4
 • Енкрипција: WEP (64 или 128-битна), AES, TKIP
 • Безжичен PAN: вграден Bluetooth Class II, верзија 2.1+EDR
 • Работни канали: од 0 до 78 (од 2402 до 2480 MHz)
 • Брзина на проток на податоци: 1, 2, 3 Mbps
 • Антена: вградена
 • Тастатура: двете варијанти имаат позадински осветлени копчиња со ласерски изгравирани знаци, со позадинското светло управува автоматски сензорот за светло на окружување
 • Читач на баркодови (опција): 2D Imager EA31 со високи преформанси и толеранција на движење до 10,16 m/s (400 in/s), бело LED осветлување, способен е да ги чита сите вообичаени 1D и 2D баркодови - 1D веќе од 0,1016 mm (4 mil), а 2D веќе од 0,16764 mm (6,6 mil)

Физички карактеристики

 • Должина: 21,6 cm (8,53 инчи)
 • Ширина: 8,3 cm (3,29 инчи), 6,1 cm (2,4 инчи) - фатиште
 • Длабина: 2,8 cm (1,12 инчи)
 • Тежина: 401 g (14,1 унци) со 2000 mAh батерија

Работни карактеристики

 • Работна температура: од -10°C (14°F) до 50°C (122°F)
 • Температура на чување: од -20°C (-4°F) до 70°C (158°F)
 • Температура на полнење: од 5°C (41°F) до 35°C (95°F)
 • Отпорност на влага: 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на дожд и прашина: IP54, категорија 1
 • Отпорност на паѓање: повеќекратно паѓање од 1,5 m (5 стапки) висина на бетон во работно окружување, повеќекратно паѓање од 1,2 m (4 стапки) висина на бетон при распон на работна температура според MIL-STD 810G стандардот
 • Отпорност на превртување: 1000 превртувања од 0,5 m (1,6 стапки) висина според IEC 60068-2-32 спецификацијата
 • Електростатичко празнење: +/- 15 kV воздушно празнење, +/- 8 kV директно празнење
Категорија: Windows