Intermec CK3X

Категорија: Windows

Имајќи го предвид денешното деловно темпо и конкурентноста, не е тајна дека купувачите врз основа на своите прецизни нарачки очекуваат дека стоката која ја нарачале секогаш ќе им биде испорачана навреме и без оштетувања. За успешно работење од голем аважност е да знаете да ги примените исплатливите технологии и постапки за да ја унапредите способноста на работната сила и да ја подобрите нејзината ефикасност. Intermec CK3X со угледот кој го стекна, темелен на докажаната успешност, едноставната примена и брзото враќање на вложеното, добро ќе се вклопи во вашиот план за постигнување такви резултати. Надоврзувајќи се на популарниот и ергономичен дизај на моделот CK3, CK3X од него го презема најдоброто и го прави уште подобро, овозможувајќи ви во рацете на своите работници да ставите моќен уред со помош на кој ќе бидат точни и продуктивни.

Спецификации

Перформанси

 • Микропроцесор: Texas Instruments 1 GHz процесорска архитектура
 • Меморија и чување податоци: 256 MB RAM, 512 MB flash ROM, на корисникот му е достапен и micro-SD влез за дополнителна мемориска картичка до 32 GB
 • Оперативен систем: Microsoft Windows Embedded Handheld, изграден на Windowsa 6.5.3 со прелистувач Intermec HTML5
 • Екран: 8,9 cm (3,5 инчи), 240 x 320 пиксели, трансмисивен QVGA, 65.536 бои (16-битно RGB), позадинско LED светло, сензор за светло на окружување, високоотпорен екран чувствителен на допир
 • Напојување: пакет менливи и полниви паметни батерии Lithium-Ion 3,7 V, 5100 mAh (18,5 Wh); опција - Lithium-Ion 3,7 V, 2000 mAh (7,4 Wh) или паметен пакет Lithium-Ion 3,7 V, 5200 mAh (18,5 Wh)
 • Комуникациски приклучоци: USB - Full Speed 2.0 OTG, USB - Full Speed 2.0 Client, безжичен LAN IEEE a/b/g/n Dual Band WLAN
 • Сигурност: WiFi сертифициран за WPA и WPA2
 • Проверка на веродостојност: 802.1x
 • Cisco компатибилност: CCXv4
 • Енкрипција: WEP (64 или 128-битна), AES, TKIP
 • Безжичен PAN: вграден Bluetooth Class II, верзија 2.1+EDR
 • Работни канали: од 0 до 78 (од 2402 до 2480 MHz)
 • Брзина на проток на податоци: 1, 2, 3 Mbps
 • Антена: вградена
 • Тастатура: двете варијанти имаат позадински осветлени копчиња со ласерски изгравирани знаци
 • Читач на баркодови (опција): 2D Imager EA30 со високи преформанси и толеранција на движење до 12,7 m/s (500 in/s), бело LED осветлување, црвен ласерски нишан со рамка, прилагоден на сите светлосни услови, способен е да ги чита сите вообичаени 1D и 2D баркодови - 1D веќе од 0,1016 mm (4 mil), а 2D веќе од 0,16764 mm (6,6 mil)
  - 2D Imager EX25 близу/далеку, способен е да чита 1D и 2D баркодови од 15,2 cm (6 инчи) далечина до 15,2 m (50 стапки)

Физички карактеристики

 • Должина: 21,6 cm (8,53 инчи)
 • Ширина: 8,3 cm (3,29 инчи), 6,1 cm (2,4 инчи) - фатиште
 • Длабина: 3,6 cm (1,42 инчи)
 • Тежина: 499 g (17,6 унци) со 5,1 Ah батерија

Работни карактеристики

 • Работна температура: од -10°C (14°F) до 50°C (122°F)
 • Температура на чување: од -20°C (-4°F) до 70°C (158°F)
 • Температура на полнење: од 5°C (41°F) до 35°C (95°F)
 • Отпорност на влага: 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на дожд и прашина: IP54, категорија 1
 • Отпорност на паѓање: повеќекратно паѓање од 1,5 m (5 стапки) висина на бетон при распон на работна температура според MIL-STD 810G стандардот
 • Отпорност на превртување: 1000 превртувања од 1 m (3,2 стапки) висина според IEC 60068-2-32 спецификацијата
 • Електростатичко празнење: +/- 15 kV воздушно празнење, +/- 8 kV директно празнење
Категорија: Windows