Intermec CS40

Категорија: Windows

Intermec CS40 е посебно дизајниран за професионалци на терен на кои им е потребна продуктивност и доверливост кои ги надминуваат можностите на паметните телефони.

CS40 е најмалиот Intermec робусен преносен компјутер. Во уредот кој по големина и стил одговара на паметните телефони, тој обединува робусност, напредна гласовна и податочна 3.75G комуникација и вградена можност за висококвалитетно читање 1D/2D баркодови. Intermec CS40 е осмислен на вашата теренска работна сила да им овозможи пристап до деловните информации и размена на податоците во реално време.

Спецификации

Перформанси

 • Микропроцесор: главен процесор - ARM 11 @ 528 MHz, радио процесор - ARM 9 @ 528 MHz
 • Меморија и чување податоци: 256 MB RAM (расположиви 150 MB), 16 GB flash (расположиви 350 MB), на корисникот му е достапен и micro-SD влез за дополнителна мемориска картичка до 32 GB
 • Оперативен систем: Windows Mobile 6.5
 • Екран: 7,11 cm (2,8 инчи), 240 x 320 пиксели (QVGA), трансрефлектифен TFT-LCD екран, 65.536 бои (16-битно RGB), позадинско LED светло, екран чувствителен на допир
 • Напојување: пакет менливи и полниви батерии Li-Ion 3,7 V, 1430 mAh, компатибилни со IEEE 1725 стандардот
 • Тастатура: нумеричка со 26 копчиња или QWERTY со 42 копчиња, позадински осветлена
 • Читач на баркодови (опција):
  -2D Imager EA11 со нишан како ласерски, способен е да чита 1D и 2D баркодови веќе од 0,127 mm (5 mil), Data Matrix веќе од 0,1905 mm (7,5 mil), а стандардните UPC кодови од одалеченост од 30,9 cm (12 инчи)
 • Софтвер за управување со уредот: Intermec SmartSystems Client, вклуен е и ускладен со најпопуларните решенија за управуавње со уреди од други производители
 • Софтвер за развој на апликации: поддржува Windows API и Intermec Developer Library

Физички карактеристики

 • Должина: 13,3 cm (5,25 инчи)
 • Ширина: 6,3 cm (2,46 инчи)
 • Висина: 2,4 cm (0,94 инчи)
 • Тежина: 196 g (6,9 унци) со батерија

Работни карактеристики

 • Работна температура: од -10°C (14°F) до 50°C (122°F)
 • Температура на чување: од -25°C (-13°F) до 70°C (158°F)
 • Температура на полнење: од 5°C (41°F) до 35°C (95°F)
 • Отпорност на влага: 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на дожд и прашина: IP54
 • Отпорност на паѓање: паѓање од 1,2 m (4 стапки) висина според MIL-STD 810G стандардот
 • Електростатичко празнење: +/- 15 kV воздушно празнење, +/- 8 kV директно празнење

Дополнителна опрема

 • AC/DC полнач
 • Адаптери: струен адаптер за автомобил, струен адаптер за камион
 • Подлога за комуникација и полнење: USB Y-кабел за полнење и активна синхронизација, држач за возило, рамки за RAM

Брошури и поддршка

Категорија: Windows