Motorola Symbol ES400

Категорија: Windows

Дали вашата мобилна работна сила живее во светот во кој информациите, но и можноста да се делува во склад со нив, се шират преку повеќе различни уреди?

Motorola ES400 е најсовремен деловен паметен телефон кој мобилните менаџери и извршители ги претвора од оние кои се само информирани во оние кои имаат моќ да дејствуваат - и тоа така што, на секое место, им дава алатки и пристап до клучните деловни апликации кои им се потребни за да можат да завршат која било работа. Наместо информациите да ги туркате кон своите работници, пружете им го она што им е потребно за да преземат акција во време и место кога е најважно - пред вашите купувачи.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): 600 MHz, процесор ARM 11, MSM 7627
 • Меморија: 256MB RAM/1GB flash
 • Влез за дополнителна меморија: до 32GB microSD
 • Оперативен систем (OS): Microsoft Windows Mobile 6.5.3 Professional
 • Поддржани приклучоци: Motorola Enterprise UI
 • Вид на екран: 3-инчен екран во боја PenTile, чувствителен на допир, Super Bright 750+ NITS (осветлен)
 • Резолуција на екран: VGA 640 x 480 вертикално
 • Звучни можности: звучник, влез за слушалки, Bluetooth, издржлив аудио конектор, одвоен микрофон со звучник
 • Можност за копчиња: QWERTY, AZERTY, QWERTZ
 • Можност за складирање податоци: читање 1D и 2D баркодови, 3,2MP дигитален апарат со автоматско изострување, кој зачувува фотографии, видео, потписи и документи
 • Напојување: стандардна полнива батерија Lithium Ion 3,7 V, 1540mAh; полнива батерија со проширен капацитет Lithium Ion 3,7 V, 3080mAh
 • Известувања: вибратор, звучни известувања, програмабилни LED
 • Слушалки: Bluetooth слушалки, жичени слушалки
 • Сугурност на уредот: биометрија (препознавање отпечаток од прст) и PIN код

Комуникација

 • Сигурност: WPA2 (Personal или Enterprise); 802.1x, EAP-TLS, TTLS (CHAP, MS-CHAP, MS-CHAPv2, PAP или MD5), PEAP (TLS, MSCHAPv2, EAP-GTC), LEAP, EAP-FAST (TLS, MS-CHAPv2, EAP-GTC)
 • WLAN: Tri-mode IEEE 802.11a/b/g
 • WPAN (поддршка за Bluetooth): вградена антена, Class II, v2.0 со Enhanced Data Rate (EDR)

Физички карактеристики

 • Димензии: главна батерија (стандардна) - 129 mm должина (5,08 инчи) x 60,4 mm (2,38 инчи) ширина x 16,5 mm (0,67 инчи) длабина; батерија со проширен капацитет - 129 mm должина (5,08 инчи) x 60,4 mm (2,38 инчи) ширина x 21,5 mm (0,85 инчи) длабина
 • Тежина: стандардна батерија - 156 g (5,5 унци), батерија со проширен капацитет - 188,5 g (6,5 унци)

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -0° C (32° F) до 40° C (104° F)
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,22 m (4 стапки) висина според војниот стандард (MIL-STD) 810G; 36 паѓања од 0,91 m (3 стапки) висина на бетон прекриен со винил, при работна температура
 • Отпорност на превртување: 150 пати од 0,5 m (1,65 стапки) висина, што е споредливо со 300 едноподруго паѓања, при собна температура (не само што ги задоволува IEC спецификациските стандарди за превртување туку и ги надминува)
 • Шок/вибрации: MIL-STD 810G постапка 514.5
 • Степен на IP заштита: IP42

Брошури и поддршка

Категорија: Windows