Motorola Symbol MC2100

Категорија: Windows

Од продажен салон до магацински простории, серијата преносни компјутери Motorola Symbol MC2100 поседува сè што е потребно за автоматизирано зачувување на податоците за стоката - по пристапна цена.

Покрај тоа што има поволна цена, со MC2100 добивате многу карактеристики кои обично се наоѓаат во многу поскапи преносни компјутери. Можете да сметате на најдобра процесорска сила во класата, робусен дизајн, надмоќна ергономија, флексибилни можности за зачувување на податоците, деловно решен push-to-talk (PTT), централизирано управување и можност за создавање накрсни платформи, апликации компатибилни со кој било оперативен систем.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): Marvell PXA 320, 624 MHz
 • Меморија: 128 MB RAM/256 MB ROM или 256 MB RAM/256 MB ROM (само кај моделот MC2180)
 • Влез за дополнителна меморија: до 32GB microSD
 • Можност за складирање податоци: 1D linear imager, 1D ласер или 1D/2D area imager (само кај моделот MC2180)
 • Оперативен систем (OS): Microsoft Windows Embedded CE6.0 Core или Microsoft Windows Embedded CE6.0 Pro (само кај моделот MC2180)
 • Вид на екран: позадински осветлен 2,8-инчен QVGA, TFT-LCD, 64K бои
 • Вид на допирен панел: поликарбонатен алоген панел отпорен на допири (само кај моделот MC2180)
 • Можности на копчиња: нумерички со 27 копчиња, 2 програмабилни странични копчиња (само кај моделот MC2180), поддржува програмабилна тастатура за локализација и прилагодување на функциите
 • Звучни можности: звучник и микрофон (само кај моделот MC2180), аларм (само кај моделот MC2100)
 • Известувања: звучни известувања, LED
 • Мрежна поврзаност: full-speed USB, домаќин или клиент
 • Издржливост: да
 • Напојување: главна (полнива, паметна) батерија - Lithium Ion 2400 mAh, менлива

Комуникација

 • Сигурност: WPA, WPA2, EAP-TTLS/MSCHAPv2, EAP-FAST (Cisco), PEAPv0/EAP-MSCHAPv2, PEAPv1/EAP-GTC, EAP-TLS, CCXv4
 • WLAN: 802.11b/g/n (само кај моделот MC2180)
 • WPAN (поддршка за Bluetooth): вградена антена, Class II, v2.0 со Enhanced Data Rate (EDR) (само кај моделот MC2180)

Физички карактеристики

 • Димензии: 171,7 mm (6,76 инчи) x 34,1 mm (1,34 инчи) ширина x 60,9 mm (2,4 инчи) длабина
 • Тежина: WLAN со батерија - 236 g (8,32 унци), batch без батерија - 228 g (8,04 унци)

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -10° C (14° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: од 5% до 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,22 m (4 стапки) висина според војниот стандард (MIL-STD) 810G, повеќератно паѓање од 1,22 m (4 стапки) висина при собна температура и од 0,91 m (3 стапки) висина на бетон при работна температура
 • Отпорност на превртување: 500 пати од 0,5 m (1,65 стапки) висина, што е споредливо со 1000 едноподруго паѓања
 • Отпорност на светлина во работно окружување: поднесува вообичаено внатрешно осветлување - флуоросцентно, LED, сијалици со влакна, со живини или натриумови пареи, со јачина 4844 лукси (450 Ft Candles), како и природна надворешна (директна сончева) светлина со јачина 86.111 лукси (8000 Ft Candles)
 • Електростатично празнење (ESD): ± 15 kV воздух, ± 8 kV допир
 • Степен на IP заштита: IP54

Брошури и поддршка

Категорија: Windows