Motorola Symbol MC55

Категорија: Windows

Овозможете им на менаџерите и извршителите сè што им е потребно за веднаш да преземат акција, каде и да се наоѓаат.

Чита работа одвнатре и отмен стил однадвор - тоа е Motorola Symbol MC55, робусен деловен преносен компјутер кој на вашите работници ќе им овозможи пристап до деловните апликации, кој чита баркодови, снима фотографии, прикажува видео и нуди приватен или воки-токи разговор со секого во рамки на вашиот тим. И сето тоа е изведливо со помош на еден единствен елегантен и лесе уред со џебна изведба, кој пред вашите клиенти ќе се чувствува "како дома".

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): Marvell PXA 320 @ 806 MHz
 • Меморија: 256MB RAM/1GB flash
 • Влез за дополнителна меморија: 32GB microSD кој поддржува и SD HC
 • Оперативен систем (OS): Microsoft Windows Mobile 6.5 Classic Edition
 • Вид на екран: PenTile 3,5-инчен колор VGA супер светол 650+ NITS
 • Вид на допирен панел: стаклен, со технологија Analog Resistive
 • Позадинско LED осветлување: да
 • Робусен: да
 • Известувања: вибрации, звучни известувања, повеќебоен LED
 • Можности на копчиња: нумерички, QWERTY, AZERTY, QWERTZ и NAV PIM
 • Можности за зачувување податоци: 1D SE960 ласерски читач, 2D SE4500-SR imager, 2D SE4500-HD imager, 2D SE4500-DL imager, опција 3,2-мегапиксели фотоапарат
 • Звучни можности: микрофон, приемник, Bluetooth, звучник
 • Напојување: главна (полнива, паметна) батерија - Lithium Ion 3,7 V, 2400 mAh; (полнива, паметна) батерија со проширен капацитет - Lithium Ion 3,7 V, 3600 mAh; причувна (полнива) батерија - Ni-MH, 18 mAh, 2,4 V

Комуникација

 • Гласовна комуникација: Voice-over-IP ready, Wi-Fi сертифицирана, IEEE 802.11a/b/g direct sequence безжичен LAN, Wi-Fi Multimedia (WMM), Motorola Voice Quality Manager (VQM)
 • Поддржани индивидуални брзини за пренос на податоци: WLAN: 1, 2, 5.5, 6, 9, 11, 12, 18, 24, 36, 48 и 54 Mbps
 • Антена: внатрешна (примарна и повеќенасочна)
 • Сигурност: WPA2, WEP (40 или 128-битен), TKIP, TLS, TTLS (MS-CHAP), TTLS (MS-CHAP v2), TTLS (CHAP), TTLS-MD5, TTLS-PAP, PEAP-TLS, PEAP (MS-CHAP v2), AES, LEAP, CCXv4 сертифициран; FIPS 140-2 сертифициран

Физички карактеристики

 • Димензии: со полнива батерија Lithium Ion - 14,7 cm должина (5,78 инчи) x 7,7 cm (3,03 инчи) ширина x 2,7 cm (1,06 инчи) длабина
 • Тежина: 315 g (11,1 унци) со полнива батерија Lithium Ion 2400 mAh

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -10° C (14° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: од 5% до 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на светлина во работно окружување: нечувствителен на вообичаено внатрешно осветлување, како и природна надворешна (директна сончева) светлина
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,8 m (6 стапки) според воениот стандард (MIL-STD) 810G
 • Отпорност на превртување: 1000 пати од 0,5 m (1,65 стапки) висина, што е споредливо со 2000 едноподруго паѓања (во согласност со применливите IEC спрецификации за превртување)
 • Електростатично празнење (ESD): ± 15 kV воздух, ± 8 kV допир
 • Степен на IP заштита: IP64 (во согласност со применливите IEC спрецификации за заштита)

Брошури и поддршка

Категорија: Windows