Motorola Symbol MC65

Категорија: Windows

Овозможете им на своите работници алатки кои им се потребни за да ја завршат работата на вистинскиот начин - и тоа веднаш, со Motorolа Symbol MC65.

Станува збор за еден од најиздржливите и најфлексибилните деловни дигитални помошници на пазарот. Со него во рака ќе ја редефинирате продуктивноста. Работата со апликации кои изгледаат као и оние на десктоп компјутерите, најробусното читање баркодови, фотоапарат, GPS технологија и пролагодлива корисничка околина ќе го направат зачувувањето податоци и пристапот до информации полесно отколку кога и да е. Ако ги придодадете кон тоа и способноста за поврзување со буквално кој било радиофрекфенциски носач во светот, робусниот преносен компјутер MC65 уште подобро ќе ви послужи во работењето.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): MSM Qualcomm 7627 @ 600 MHz (повеќепроцесорска архитектура)
 • Меморија: 512 MB RAM/1 GB flash
 • Влез за дополнителна меморија: до 32 GB microSD
 • Оперативен систем (OS): Microsoft Windows Embedded Handheld 6.5
 • Околини: Motorola Enterprise UI; прилагодлив почетен екран, проширен бирач и деловно решение на фотоапаратот
 • Вид на екран: 3,5-инчен колор VGA (640 х 480 вертикален)
 • Вид на допирен панел: стаклен, со технологија Analog Resistive
 • Позадинско LED осветлување: да
 • Робусен: да
 • Известувања: вибрации, звучни известувања, повеќебоен LED
 • Можности на копчиња: нумерички, QWERTY, AZERTY, QWERTZ
 • Можности за зачувување податоци: 1D imager, 2D imager, 3,2-мегапиксели фотоапарат
 • Звучни можности: звучник, Bluetooth, VOWWAN, VOWLAN, TEAM Express компатибилност, одвоен микрофон со звучник, начин на работа handset, го смалува влијанието на бучавата, поддршка за двојни микрофони кои спречуваат влијание на бучава
 • Сензор на движење: троосниот брзиномер со помош на откривање движења овозможува динамичко вртење на екранот и управување со потрошувачката на батеријата
 • Напојување: главна (полнива, паметна) батерија - Lithium Ion 3,7 V, 3600 mAh; причувна (полнива) батерија - Li-MnO2 3 V, 25 mAh (корисникот не може да и пријде и не може да ја замени)

Комуникација

 • Гласовна комуникација: VoWWAN, VoWLAN, PTT, VoIP-ready, висококвалитетен звучник со микрофон, поддршка за безжични (Bluetooth) слушалки, поддршка за PTT слушалки, начини на работа handset и speaker phone, Motorola Voice Quality Manager (VQM), Motorola TEAM Express Ready
 • Поддржани индивидуални брзини за пренос на податоци: WLAN: 1, 2, 5.5, 6, 9, 11, 12, 18, 24, 36, 48 и 54 Mbps
 • Антена: внатрешна, нечувствителна на аголот на читање
 • Сигурност: WPA2 (Personal или Enterprise), 802.1x, EAP-TLS, TTLS (CHAP, MS-CHAP, MS-CHAPv2, PAP или MD5), PEAP (TLS, MSCHAPv2, EAP-GTC), LEAP, EAP-FAST (TLS, MS-CHAPv2, EAP-GTC)

Физички карактеристики

 • Димензии: со стандардна батерија - 16,22 cm должина (6,38 инчи) x 7,7 cm (3,03 инчи) ширина x 3,35 cm (1,32 инчи) длабина
 • Тежина: 359 g (12,5 унци) со стандардна полнива батерија Lithium Ion 3600 mAh

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -10° C (14° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: од 5% до 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,8 m (6 стапки) според воениот стандард (MIL-STD) 810G и повеќератно паѓање од 1,52 m (5 стапки) на бетон при собна температура
 • Отпорност на превртување: 1000 пати од 0,5 m (1,65 стапки) висина, што е споредливо со 2000 едноподруго паѓања (во согласност со применливите IEC спрецификации за превртување)
 • Степен на IP заштита: IP64 (во согласност со применливите IEC спрецификации за заштита)

Брошури и поддршка

Категорија: Windows