Motorola Symbol MC67

Категорија: Windows

Дајте им на своите теренски работници алатка со која ќе работат побрзо и поефикасно - робусниот Motorola Symbol MC67.

Овој моќен уред, богато опремен, на работниците им овозможува пристап до информации од вашиот backend систем, го чита практично секој баркод, скоро во каква и да е состојба тој, зачувува записи за да го поедностави нивното чување, снима и праќа видео и фотографии за поддршка на сервисот во реално време, а и ги повикува и клиентите со најава на доаѓањето - сето тоа со 4G HSPA+ брзина. Благодарение на неговата двојно безжична широкопојасна модемска конфигурација можете да ја одберете онаа мобилна мрежа која на секој работник ќе му овозможи најдобра - 4G GSM или 3.5G CDMA покриеност - или пак двете. Софтверски прилагодливото мобилно радио може да се активира и реактивира на различни мрежи во од.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): dvojezgreni procesor OMAP4 1 GHz
 • Меморија: само GSM модели - 512 MB RAM/2 GB flash; двојни WWAN модели - 1 GB RAM/8 GB flash
 • Влез за дополнителна меморија: до 32 GB microSD
 • Оперативен систем (OS): Microsoft Windows Embedded Handheld 6.5 Professional
 • Приклучоци: USB 2.0 со голема брзина (домаќин и клиент)
 • Вид на екран: 3,5-инчен колор VGA (640 х 480 вертикален), 650+ NITs
 • Вид на допирен панел: стаклен, со технологија Analog Resistive
 • Робусен: да
 • Известувања: вибрации, звучни известувања, повеќебоен LED
 • Можности на копчиња: само GSM модели - нумеричка, QWERTY, AZERTY, QWERTZ, PIM и DSD; двојни WAN модели - нумеричка, QWERTY и DSD
 • Можности за зачувување податоци: 2D SE4500-SR imager, 2D SE4500-SR imager + 8-мегапиксели фотоапарат, 2D SE4500-DL imager + 8-мегапиксели фотоапарат, SE-4500DL imager; 2D SE4500-DPM/HD + 8-мегапиксели фотоапарат
 • Звучни можности: звучник, Bluetooth слушалки, поддршка за двојни микрофони кои спречуваат влијание на бучава
 • Напојување: главна (полнива, паметна) батерија - Lithium Ion 3,7 V, 3600 mAh; причувна (полнива) батерија - Ni-MH 3,6 V, 15 mAh (корисникот не може да и пријде и не може да ја замени)

Комуникација

 • Гласовна комуникација:
  - WLAN - Voice-over-IP ready, Wi-Fi сертифициран, IEEE 802.11a/b/g/n direct sequence безжичен LAN, Wi-Fi Multimedia (WMM и WMM-PS), Motorola Voice Quality Manager (VQM)
  - WWAN - двојни WWAN модели - GSM/EDGE (850, 900, 1800 и 1900 MHz), UMTS/HSDPA и HSUPA (850, 900, 1900 и 2100 MHz), CDMA EVDO Rev A (850 и 1900 MHz); само GSM модели - GSM/EDGE (850, 900, 1800 и 1900 MHz), UMTS/HSDPA и HSUP A (850, 900, 1900 и 2100 MHz)
 • WWAN радио - само GSM модели - 4G HSPA+; двојни WWAN модели - 4G HSPA+; двојни WAN 4G HSPA+ и/или CDMA EVDO Rev A (само Verizon) софтверски конфигурабилен модем
 • WLAN: Tri-mode IEEE 802.11a/b/g/n
 • WPAN (поддршка за Bluetooth): Class II, v2.1 со Enhanced Data Rate (EDR)
 • GPS можност: вграден, самостоен и потпомогнат-GPS (A-GPS) - SUPL
 • Сигурност: WLAN - WPA2 (Personal или Enterprise), 802.1x, EAP-TLS, TTLS (CHAP, MS-CHAP, MS-CHAPv2, PAP или MD5), PEAP (TLS, MSCHAPv2, EAP-GTC), LEAP, EAP-FAST (TLS, MS-CHAPv2, EAP-GTC); CCXv4; FIP S 140-2

Физички карактеристики

 • Димензии: со стандардна батерија - 16,22 cm должина (6,38 инчи) x 7,7 cm (3,03 инчи) ширина x 3,35 cm (1,32 инчи) длабина
 • Тежина: 385 g (13,5 унци) со стандардна полнива батерија Lithium Ion 3600 mAh

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -20° C (-4° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: од 5% до 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 2,4 m (8 стапки) според воениот стандард (MIL-STD) 810G и повеќератно паѓање од 1,8 m (6 стапки) на бетон при работна температура
 • Отпорност на превртување: 1000 пати од 0,5 m (1,65 стапки) висина, што е споредливо со 2000 едноподруго паѓања (во согласност со применливите IEC спрецификации за превртување)
 • Шок/вибрации: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F) брза промена; 4g PK Sine (од 5 Hz до 2 kHz); 0,04 g2/Hz случајно (од 20 Hz до 2 kHz)
 • Степен на IP заштита: IP65 и IP67 (во согласност со применливите IEC спрецификации за заштита)

Брошури и поддршка

Категорија: Windows