Motorola Symbol MC75A

Категорија: Windows

Motorola Symbol MC75A, еден од најквалитетните деловни дигитални помошници, нуди во робусен облик, проверен на терен, повеќе можности и поголема функционалност од кој било друг уред од својата класа.

Турбо опремениот MC75A одговара на клучните преносни потреби при работењето со својата зголемена процесорска сила, робусниот дизајн, флексибилноста на апликациите, способноста за зачувување податоци, можноста за поврзување, сигурноста и управливоста - во еден единствен уред. Двете можности - 3.5G WWAN/WLAN или само WLAN - на деловниот сектор му овозможуваат стандардизација на еден EDA уред за на своите работници да им дадат поддршка во и вон четирите ѕида. Придодадете го кон тоа ергономичниот дизајн, проверен на терен, заради што уредот лесно се носи и користи, и ќе добиете најголема можна вредност во "мало пакување" - и сето тоа по вистинска цена.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): Marvell PXA 320 @ 806 MHz
 • Меморија: 256 MB RAM/1 GB flash
 • Оперативен систем (OS): Microsoft Windows Mobile 6.5 Classic Edition, Microsoft Windows Mobile 6.5 Professional
 • Вид на екран: трансрефлективен 3,5-инчен full HD VGA (640 х 480 вертикален) со позадинско осветлување
 • Робусен: да
 • Известувања: вибрации, LED
 • Можности на копчиња: нумеричка, QWERTY, AZERTY, QWERTZ и DSD
 • Мрежна поврзливост: Ethernet (преку подлога), full-speed USB, домаќин (USB1.1) или клиент (USB 2.0)
 • Можности за зачувување податоци: читање 1D/2D баркодови + 3,2-мегапиксели фотоапарат во боја со автоматско изострување и светилка
 • Звучни можности: VOWWAN, VOWLAN, TEAM Express компатибилен, звучник со микрофон, начин на работа handset, Bluetooth слушалки, жичени слушалки
 • Напојување: главна (полнива, паметна) батерија - Lithium Ion 3,7 V, 3600 mAh; (полнива, паметна) батерија со проширен капацитет - Lithium Ion 3,7 V, 4800 mAh

Комуникација

 • Гласовна комуникација: вграден Voice-over-IP ready (P2P, PBX, PTT), Wi-Fi сертифициран, IEEE 802.11a/b/g direct sequence безжичен LAN
 • Поддржани индивидуални брзини за пренос на податоци: 1, 2, 5,5, 6, 9, 11, 12, 18, 24, 36, 48 и 54 Mbps
 • Антена: внатрешна за LAN, надворешна за WAN
 • WLAN: 802.11a/b/g Tri-mode
 • WPAN (поддршка за Bluetooth): Class II, v2.1 со Enhanced Data Rate (EDR), вградена антена
 • GPS можност: вграден, самостоен и потпомогнат-GPS (A-GPS) - SUPL
 • Сигурност: WPA2, WEP (40 или 128-битен), TKIP, TLS, TTLS (MS-CHAP), TTLS (MS-CHAP v2), TTLS (CHAP), TTLS-MD5, TTLS-PAP, PEAP-TLS, PEAP (MS-CHAP v2), AES, LEAP, CCXv4, FIP S 140-2

Физички карактеристики

 • Димензии: WLAN - 15,24 cm должина (6 инчи) x 8,4 cm (3,3 инчи) ширина x 4,4 cm (1,7 инчи) длабина; WWAN - 17,78 cm должина (7 инчи) x 8,4 cm (3,3 инчи) ширина x 4,4 cm (1,7 инчи) длабина
 • Тежина: WLAN - 398 g (14 унци) со стандардна 1.5x батерија; WWAN - 423 g (14,9 унци) со стандардна 1.5x батерија

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -10° C (14° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: одо 95% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на осветлување во работно окружување: нечувствителен на внатрешно осветлување како и на природна надворешна (директна сончева) светлина
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,8 m (6 стапки) според воениот стандард (MIL-STD) 810G
 • Отпорност на превртување: 1000 пати од 0,5 m (1,65 стапки) висина, што е споредливо со 2000 едноподруго паѓања (во согласност со применливите IEC спрецификации за превртување)
 • Степен на IP заштита: IP54 (во согласност со применливите IEC спецификации за заштита)

Брошури и поддршка

Категорија: Windows