Motorola Symbol MC9190G

Категорија: Windows

Припадник на многу успешната серија MC9000, Motorola Symbol MC9190 на вашите работници им нуди можности за обработка на инофрмациите и согласно со тоа да дејствуваат брзо и прецизно, дури и во најзахтевните окружувања.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): Marvell PXA 320 @ 806 MHz
 • Меморија: 256 MB RAM/1 GB (RAM/ROM)
 • Проширување за меморија: SD/MMC - до 32 GB
 • Оперативен систем (OS): Microsoft Windows Mobile 6.5 Classic Edition, Microsoft Windows CE 6.0
 • Вид на екран: 3,7-инчен VGA во боја, со дигитализатор и позадинско осветлување
 • Можности на копчиња: со 28, 43 и 53 копчиња; терминална емулација (5250, 3270, VT)
 • Можности за зачувување податоци: 1D SE960 laser, 1D SE1524-ER laser, 2D SE4500-SR imager, 2D SE4500-HD imager, SE4500-DL imager, 2D SE4600 imager
 • Излезен прозорец на читачот на баркодови: Gorilla Glass
 • Робусен: да
 • Напојување: менлива (полнива, паметна) батерија со проширен капацитет - батериски пакет Lithium Ion 7,2 V, 2200 mAh, 15,8 watt часови

Комуникација

 • Брзини за пренос на податоците: 802.11a - до 54 Mbps; 802.11b - до 11 Mbps; 802.11g - до 54 Mbps
 • WLAN: 802.11a/b/g
 • Антена: внатрешна

Физички карактеристики

 • Димензии: 23,1 cm должина (9,1 инч) x 9,1 cm (3,6 инчи) ширина x 19,3 cm (7,6 инчи) длабина
 • Тежина: 765 g (27 унци) со батерија

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -20° C (-4° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: до 95% некондензирана релативна влажност (отпорноста на влага може да се конфигурира)
 • Отпорност на осветлување во работно окружување: нечувствителен на внатрешно осветлување и на природна надворешна (директна сончева) светлина
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,8 m (6 стапки) според воениот стандард (MIL-STD) 810G
 • Отпорност на превртување: 2000 пати од 1 m (3,28 стапки) висина, што е споредливо со 4000 едноподруго паѓања (во согласност со применливите IEC спрецификации за превртување)
 • Степен на IP заштита: IP64 - електронско куќиште, екран, тастатура

Брошури и поддршка

Категорија: Windows