Motorola Symbol MC9200

Категорија: Windows

Робусниот преносен компјутер Motorola Symbol MC9200 спаѓа во следната генерација златен стандард за мобилност, водечки во индустријата.

Дополнително развиен за да одговори на деловните потреби кои постојано се менуваат, донесувајќи ви го истиот робусен и препознатлив дизајн, најдоброто читање баркодови во класата и доверлива работа. Сега, кога има способност да извршува високоинтуитивни апликации, MC9200 уште повеќе ќе ги поедностави процесите и ќе ја зголеми продуктивноста на вашите работници во најзахтевните окружувања.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): dvojezgreni procesor OMAP4 1 GHz
 • Меморија: 512 MB/2 GB стандардно, 1GB/2GB (само кај premium модели)
 • Проширување за меморија: microSD со поддршка за SD HC - до 32 GB
 • Оперативен систем (OS): Microsoft Windows Embedded Compact CE 7.0, Microsoft Windows Embedded Handheld 6.5.3 Professional Edition
 • Вид на екран: 3,7-инчен VGA во боја
 • Можности на копчиња: со 28, 43 и 53 копчиња; терминална емулација (5250, 3270, VT)
 • Можности за зачувување податоци:
  - SE965 - читач на 1D баркодови со стандарден домет
  - SE1524-ER - читач на 1D баркодови со проширен домет чита и до 13,72 m (45 стапки) оддалеченост
  - SE4500 - 1D/2D imager чита во сите правци
  - SE4600 - 1D/2D imager проширен домет чита во сите правци и до 9,14 m (30 стапки) оддалеченост
  - SE4500-DL - 1D/2D DL imager чита 1D, 2D и PDF кодови од возачки дозволи
  - SE4500-HD - 1D/2D DPM imager чита најразлични DPM ознаки од метални, пластични и стаклени површини
 • Излезен прозорец на читачот на баркодови: Gorilla Glass
 • IST сензорска технологија: само кај premium моделите
 • RFID tag: вграден UHF Gen2 tag (само кај premium моделите)
 • Напојување: менлива (полнива, паметна) батерија со проширен капацитет - батериски пакет Lithium Ion 7,2 V, 2200 mAh, 15,8 watt часови

Комуникација

 • Брзини за пренос на податоците: 802.11a - до 54 Mbps; 802.11b - до 11 Mbps; 802.11g - до 54 Mbps; 802.11n - до 65 Mbps
 • WLAN: 802.11a/b/g/n
 • WPAN (поддршка за Bluetooth): v2.1 со Enhanced Data Rate (EDR), вградена антена
 • Антена: внатрешна
 • Фрекфенциски опсег: 802.11a - 5 GHz; 802.11b - 2,4 GHz; 802.11g - 2,4 GHz; 802.11n - 5 GHz
 • Сигурност: WPA2 Enterprise, 802.1x; EAP-TLS; TTLS (CHAP, MS-CHAP, MS-CHAPv2, PAP ili MD5); PEAP (TLS, MSCHAPv2, EAP-GTC); LEAP, EAP-FAST (TLS, MS-CHAPv2, EAP-GTC); WPA2/AES, CCXv4, FIP S 140-2 и IPv6

Физички карактеристики

 • Димензии: 23,1 cm должина (9,1 инч) x 9,1 cm (3,6 инчи) ширина x 19,3 cm (7,6 инчи) длабина
 • Тежина: 765 g (27 унци) со батерија

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Температура на полнење: од 0° C (32° F) до 40° C (104° F)
 • Работна температура: од -20° C (-4° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: до 95% некондензирана релативна влажност (отпорноста на влага може да се конфигурира)
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,8 m (6 стапки) според воениот стандард (MIL-STD) 810G
 • Отпорност на превртување: 2000 пати од 1 m (3,28 стапки) висина, што е споредливо со 4000 едноподруго паѓања (во согласност со применливите IEC спрецификации за превртување)
 • Степен на IP заштита: IP64 - електронско куќиште, екран, тастатура

Брошури и поддршка

Категорија: Windows