Motorola Symbol MC9500

Категорија: Windows

Motorola Symbol MC9500-K го подигнува скалилото за првокласни робусни преносни компјутери, спојувајќи ергономичен дизајн и напредни можности за да се поддржат најзахтевните барања на терен.

Вистински во посебна класа, овој иновативен уред од другите се разликува како по својата внатрешност така и по надворешноста. Темелен на познатата Motorola серија MC9000, MC9500-K донесува уште поробусен дизајн, повеќе можности за зачувување податоци, вистинска независност на WAN технологијата, апликациска флексибилност благодарение на кориснички менливите потсистеми и WAN тастатури, поголема процесорска сила и нов пристап до батеријата и backroom менаџирањето кои ги менуваат правилата на играње - и сето тоа во полесен и подотеран облик, поедноставен за употреба.

Спецификации

Перформанси

 • Процесор (CPU): Marvell PXA 320 @ 806 MHz
 • Меморија: 256 MB RAM/1 GB (RAM/ROM)
 • Проширување за меморија: microSD - до 16 GB
 • Оперативен систем (OS): MC9500 - Microsoft Windows Mobile 6.5 Professional, Microsoft Windows Mobile 6.5 Classic Edition; MC959B - Microsoft Windows Mobile 6.1
 • Вид на екран: 3,7-инчен VGA во боја (640 х 480), со дигитализатор и позадинско осветлување
 • Известувања: вибрации, звучни известувања, програмабилен LED
 • Можности на копчиња: модуларна - Alpha Primary, нумеричка телефонска, нумерички калкулатор и алфанумеричка
 • Можности за зачувување податоци: 1D ласерски читач или 2D imager и 3-мегапиксели фотоапарат во боја со автоматско изострување
 • Звучни можности: Bluetooth, VOWWAN, VOWLAN, TEAM Express компатибилен, звучник со микрофон, начини на работа handset и headset, Bluetooth слушалки, жичени слушалки
 • Напојување: менлива (полнива, паметна) батерија - Lithium Ion 3,7 V, 4800 mAh со покажувачи на состојба на наполнетост

2D imager

 • Нишанење (VLD): 655 ± 10 nm laser
 • Осветлување (LED): 625 ± 5 nm LED (2x)
 • Поле на видливост: 40° хоризонтално и 25° вертикално
 • Домет: од центарот на излезниот прозорец - SR - 19 cm (7,5 инчи)
 • Длабина: ±60°
 • Правец: ±60°
 • Агол: 360°
 • Резолуцијана сензор: 752 x 480 пиксели

Линеарен 1D читач

 • Оптичка резолуција: најмала ширина на елемент 0,1016 mm (4 mil)
 • Агол на читање: 47° ± 3° поставено, 35° ± 3° стеснето
 • Брзина на читање: 104 (+/- 12) скенови во секунда (двосмерно)

Комуникација

 • WLAN: Tri-mode IEEE 802.11a/b/g; CCXv4 сертифициран; поддршка за IPv6; FIPS140-2 сертифициран
 • WPAN (поддршка за Bluetooth): Bluetooth 2.1 со Enhanced Data Rate (EDR), IrDA
 • WWAN: MC9500 - модуларен 3.5G WAN (GSM HSDPA или CDMA-EVDO Rev A); MC959B - модуларен 3.5G Dual-WAN (GSM HSUPA и CDMA EVDO Rev A)
 • GPS можност: вграден, самостоен или потпомогнат-GPS (A-GPS); SiRFstarIII GSC3f/LP чипови
 • Сигурност: WPA2 (Personal или Enterprise); 802.1x; EAP-TLS; TTLS (CHAP, MS-CHAP, MS-CHAPv2, PAP или MD5); PEAP (TLS, MSCHAPv2, EAP-GTC); LEAP, EAP-FAST (TLS, MS-CHAPv2, EAP-GTC); CCXv4 сертифициран; поддршка за IPv6; FIPS 140-2 сертифициран

Физички карактеристики

 • Димензии: 23,6 cm должина (9,2 инчи) x 8,89 cm (3,5 инчи) ширина x 5,08 cm (2 инчи) длабина
 • Тежина: 623 g (22 унци) со батерија, stylus моливче и каишка

Корисничко окружување

 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 70° C (158° F)
 • Работна температура: од -20° C (-4° F) до 50° C (122° F)
 • Влажност: до 95% некондензирана релативна влажност (отпорноста на влага може да се конфигурира)
 • Отпорност на осветлување во работно окружување: нечувствителен на внатрешно осветлување и на природна надворешна (директна сончева) светлина
 • Отпорност на паѓање: повеќератно паѓање од 1,8 m (6 стапки) според воениот стандард (MIL-STD) 810G
 • Отпорност на превртување: 2000 пати од 1 m (3,28 стапки) висина, што е споредливо со 4000 едноподруго паѓања (во согласност со применливите IEC спецификации за превртување)
 • Степен на IP заштита: IP67 (во согласност со применливите IEC спецификации)

Брошури и поддршка

Категорија: Windows