Zebra GC420t

Категорија: Десктоп

Zebrа GC420 десктоп принтерите, со богата опрема по конкурентни цени, нудат Zebra квалитет, трајност и перформанси на кои можете да се потпрете за разни намени од најмал до среден опсег во кои се бара директен или термален трансфер испис.

Овозможуваат флексибилност при испис, било со директен термален или термален трансфер начин.

Намена

 • Претовар
 • Враќање роба
 • Следење работни процеси
 • Печатење рецепти

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Здравство
 • Производство
 • Стока за широка потрошувачка
 • Малопродажба
 • Услиги
 • Транспорт и логистика

Спецификации

 • Брзина на испис: до 102 mm (4 инчи) во секунда
 • Начин на испис: директно термален, термален трансфер
 • Програмски јазици: EPL и ZPL

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 8 MB SDRAM, 8 MB flash
 • Ширина на испис: 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на испис: 991 mm (39 инчи)
 • Брзина на испис: до 102 mm (4 инчи) во секунда
 • Сензори за медиум: рефлективни, трансмисивни

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 19 mm (0,75 инчи) до 108 mm (4,25 инчи)
 • Должина на медиум: од 9,7 mm (0,38 инчи) до 991 mm (39 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,08 mm (0,003 инчи) до 0,20 mm (0,0075 инчи)
 • Дијаметар на ролна: до 127 mm (5 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 12,7 mm (0,5 инчи), 25,4 mm (1 инч), 37,1 mm (1,5 инчи)
 • Типови медиум: континуирана лента, континуирана лента со црна линија во позадина, медиум со дупки, медиум превиткан во цик-цак, перфориран медиум, етикети со простор, сметки, таг

Карактеристики на рибон

 • Надворешен дијаметар: 34 mm (1,34 инчи)
 • Стандардна должина: 74 m (244 стапки)
 • Однос: 1:1
 • Ширина на рибон: од 33,8 mm (1,33 инчи) до 110 mm (4,3 инчи) - се препорачува да не биде потесен од медиумот за испис
 • Внатрешен дијаметар на носач на рибон: 12,7 mm (0,5 инчи)

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 5° C (40° F) до 41° C (105° F)
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)
 • Отпорност на влага при работа: некондензирана релативна влажност од 10% до 90%
 • Отпорност на влага при чување: некондензирана релативна влажност од 5% до 90%

Физички карактеристики

 • Ширина: 201 mm (7,9 инчи)
 • Висина: 170 mm (6,7 инчи)
 • Длабина: 208 mm (8,2 инчи)
 • Тежина: 1,4 kg (3 lbs)

Опции

 • 10/100 интерна Ethernet врска
 • Одлепувач на етикети
 • Комплет азиски фонтови
 • ZBI 2.0 - дополнително се надградува

Комуникација и приклучоци

 • Сериска RS-232 (DB-9)
 • USB V1.1, двонасочно
 • Centronics Parallel
 • 10/100 интерна Ethernet врска (ги заменува паралелните и сериските порти)

Програмски јазици

 • Вградени програмски јазици: EPL2, ZPL I/ZPL II

Брошури и поддршка

Категорија: Десктоп