Zebra GK420t

Категорија: Десктоп

Осовременете ги и поедноставете своите работни процеси со помош на нашите термални принтери за испис на етикети.

Овие складно обликувани и компактни десктоп принтери се прикладни за кој било простор, буџет или намена.

Намена

 • Управување со имот
 • Означување багаж
 • Управување со документи
 • Управување со инвентар
 • Следење лабараториски наоди

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Здравство
 • Производство
 • Стока за широка потрошувачка
 • Малопродажба
 • Услуги
 • Транспорт и логистики

Поврзани производи

Спецификации

 • Брзина на испис: до 127 mm (5 инчи) во секунда
 • Начин на испис: директно термален, термален трансфер
 • Програмски јазици: EPL и ZPL

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 8 MB SDRAM (3 MB расположиви за крајниот корисник); 4 MB flash (1,5 MB расположиви за крајниот корисник)
 • Ширина на испис: 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на испис: 991 mm (39 инчи)
 • Брзина на испис: до 127 mm (5 инчи) во секунда
 • Сензори за медиум: рефлективни, трансмисивни

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 19 mm (0,75 инчи) до 108 mm (4,25 инчи)
 • Должина на медиум: од 9,7 mm (0,38 инчи) до 991 mm (39 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,08 mm (0,003 инчи) до 0,20 mm (0,0075 инчи)
 • Дијаметар на ролна: до 127 mm (5 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 12,7 mm (0,5 инчи), 25,4 mm (1 инч), 37,1 mm (1,5 инчи)
 • Типови медиум: континуирана лента, континуирана лента со црна линија во позадина, медиум со дупки, медиум превиткан во цик-цак, перфориран медиум, етикети со простор, сметки, таг

Карактеристики на рибон

 • Надворешен дијаметар: 34 mm (1,34 инчи)
 • Стандардна должина: 74 m (244 стапки)
 • Однос: 1:1
 • Ширина на рибон: од 33,8 mm (1,33 инчи) до 110 mm (4,3 инчи) - се препорачува да не биде потесен од медиумот за испис
 • Внатрешен дијаметар на носач на рибон: 12,7 mm (0,5 инчи)

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 5° C (40° F) до 41° C (105° F)
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)
 • Отпорност на влага при работа: некондензирана релативна влажност од 10% до 90%
 • Отпорност на влага при чување: некондензирана релативна влажност од 5% до 90%

Физички карактеристики

 • Ширина: 194 mm (7,6 инчи)
 • Висина: 191 mm (7,5 инчи)
 • Длабина: 254 mm (10 инчи)
 • Тежина: 2,1 kg (4,6 lbs)
 • Тежина при испорака: 4,1 kg (9,1 lbs)

Опции

 • 10/100 интерна Ethernet врска
 • Одлепувач на етикети
 • Комплет азиски фонтови
 • ZBI 2.0 - дополнително се надградува

Комуникација и приклучоци

 • Сериска RS-232 (DB-9)
 • USB V1.1, двонасочно
 • Centronics Parallel
 • 10/100 интерна Ethernet врска (ги заменува паралелните и сериските порти)

Програмски јазици

 • Вградени програмски јазици: EPL2, ZPL I/ZPL II

Брошури и поддршка

Категорија: Десктоп