Zebra GT800

Категорија: Десктоп

GT800 десктоп принтерите нудат Zebra квалитет, 300-метарски рибон, голема брзина на испис и широк распон на напредни можности по конкурентна цена.

Нудејќи мноштво напредни својства, принтерите од серијата GT800 претставуваат совршен избор за сите кои имаат мали до средни потреби за испис и кои ќе знаат да ги искористат нивните проширени можности.

Намена

 • Управување со имот
 • Прием/испорака
 • Идентификација на лица и пристап до објекти
 • Сигурност
 • Сметки и потврди
 • Печатење рецепти
 • Означување роба

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Здравство
 • Производство
 • Стока за широка потрошувачка
 • Малопродажба
 • Услуги
 • Транспорт и логистика

Спецификации

 • Капацитет на рибон: 300 метри
 • Брзина на испис: до 127 mm (5 инчи) во секунда
 • Начин на испис: директно термален, термален трансфер
 • Програмски јазици: EPL и ZPL
 • 32-битен RISC процесор
 • Брз и едноставен систем за полнење рибон
 • Изведба: двојно појачано ABS куќиште

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 8 MB SDRAM (3 MB расположиви за крајниот корисник); 8 MB flash (1,5 MB расположиви за крајниот корисник) или опциски: 64 MB flash (вкупно 68 MB) со real time clock (65,5 MB расположиви за крајниот корисник)
 • Ширина на испис: 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на испис: 991 mm (39 инчи)
 • Брзина на испис: до 127 mm (5 инчи) во секунда
 • Сензори за медиум: рефлективни, трансмисивни

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 19,5 mm (0,75 инчи) до 114 mm (4,49 инчи)
 • Должина на медиум: до 991 mm (39 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,08 mm (0,003 инчи) до 0,20 mm (0,0075 инчи)
 • Дијаметар на ролна: до 127 mm (5 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 25,4 mm (1 инч), 38 mm (1,5 инчи)

Карактеристики на рибон

 • Надворешен дијаметар: 66 mm (2,6 инчи) 300-метарски рибон
 • Стандардна должина: 300 m (984 стапки)
 • Однос: 4:1 (ролна етикети во однос на рибон)
 • Ширина на рибон: од 33,8 mm (1,33 инчи) до 110 mm (4,3 инчи) - се препорачува да не биде потесен од медиумот за испис
 • Внатрешен дијаметар на носач на рибон: 25.4 mm (1 инчи)

Опции

 • 10/100 интерна Ethernet врска
 • Одлепувач на етикети

Комуникација и приклучоци

 • Сериска RS-232 (DB-9)
 • USB V1.1, двонасочно
 • Centronics Parallel
 • 10/100 интерна Ethernet врска (опција)

Брошури и поддршка

Категорија: Десктоп