Zebra GX420d

Категорија: Десктоп

Вложувањето во овие тремални десктоп принтери е мудра деловна одлука.

Zebra сестраните принтери за печатење етикети се прилагодени за скоро секоја намена која вклучува мал или среден опсег и лесно се вклопува во секој буџет.

Намена

 • Управување со имот
 • Означување багаж
 • Управување со документи
 • Управување со инвентар
 • Следење лабораториски наоди

Индустрија

 • Јавна админситрација
 • Здравство
 • Производство
 • Стока за широка потрошувачка
 • Малопродажба
 • Услуги
 • Транспорт и логистика

Спецификации

Спецификации на принтер

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 8 MB SDRAM (3 MB расположиви за крајниот корисник); 4 MB flash (1,5 MB расположиви за крајниот корисник)
 • Ширина на испис: 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на испис: 991 mm (39 инчи)
 • Брзина на испис: до 152 mm (6 инчи) во секунда
 • Сензори за медиум: рефлективни, трансмисивни

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 19 mm (0,75 инчи) до 108 mm (4,25 инчи)
 • Должина на медиум: од 9,7 mm (0,38 инчи) до 991 mm (39 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,08 mm (0,003 инчи) до 0,20 mm (0,0075 инчи)
 • Дијаметар на ролна: до 127 mm (5 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 12,7 mm (0,5 инчи), 25,4 mm (1,0 инчи), 37,1 mm (1,5 инчи)
 • Типови медиум: континуирана лента, континуирана лента со црна линија во позадина, медиум со дупки, медиум превиткан во цик-цак, префориран медиум, етикети со простор, сметка, tag

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 5° C (40° F) до 41° C (105° F)
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)
 • Отпорност на влага при работа: некондензирана релативна влажност од 10% до 90%
 • Отпорност на влага при чување: некондензирана релативна влажност од 5% до 90%

Физички карактеристики

 • Ширина: 171 mm (6,75 инчи)
 • Висина: 152 mm (6 инчи)
 • Длабина: 209 mm (8,25 инчи)
 • Тежина: 1,4 kg (3,1 lbs)

Опции

 • 10/100 интерна Ethernet врска
 • Одлепувач на етикети
 • Комплет азиски фонтови
 • ZBI 2.0 - дополнително надградливо

Комуникација и приклучоци

 • Сериска RS-232 (DB-9)
 • USB V1.1, двонасочно
 • Centronics Parallel
 • 10/100 интерна Ethernet врска (ги заменува паралелните и сериските порти)

Програмски јазици

 • Вградени програмски јазици: EPL2, ZPL I/ZPL II

Брошури и поддршка

Категорија: Десктоп