Zebra HC100

Категорија: Десктоп

Единствениот принтер за нараквици во индустријата кој овозможува лесно полнење на тонер за да обезбеди печатење без малтретирање, во потполност прилагодено на корисникот.

Едноставно принтајте нараквици со помош на овој принтер посебно обликуван за здравствени установи и болници.

Намена

 • Идентификација налица и контрола на пристап
 • Сигурност
 • Означување историја на болест
 • Означување пациенти

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Здравство
 • Малопродажба
 • Услуги

Поврзани производи

Спецификации

Стандардни карактеристики

 • Начин на испис: директно термално
 • Програмски јазик: ZPL
 • Изработка: двострано засилена рамка, пластика отпорна на удари
 • Брзо и лесно полнење на тонерот за нараквици
 • Моментна калибрација на медиум - медиумите не се трошат залудно
 • 32-битен RISC процесор
 • Одомер за следње количини за испис
 • осветлен покажувач на состојбата на медиумот (media low/media out)
 • Антибактериски материјал
 • Unicode™ компатибилност за испис на повеќе јазици
 • Можност за XML испис - овозможува XML комуникација со информативните системи
 • Стандардна можност за лесно одвојување нараквици
 • Приклучоци: сериски и USB

физички карактеристики

 • Ширина: 127 mm (5 инчи)
 • Висина: 178 mm (7 инчи)
 • Длабина: 242 mm (9,5 инчи)
 • Тежина: 1,4 kg (3,1 lbs)

Програмски јазици

 • Вградени програмски јазици: XML, ZPL, ZPL II

Опции

 • 10/100 Ethernet
 • 802.11 b/g безжичен LAN
 • ZBI 2.0 - дополнително вградливо

Брошури и поддршка

Категорија: Десктоп