Zebra LP2824Plus

Категорија: Десктоп

За сите оние кои на бирото немаат доволно простор, оваа подобрена линија на доверливи десктоп принтери им нуди:

 • поголема пропусност и помалку застој
 • заштеда на просто благодарение на малите димензии
 • голема работна ефикасност која овозможува едноставно полнење со Zebra етикети и копче за моментно ресетирање

Намена

 • Управување со имот
 • Управување со документи
 • Управувањ со инвентар
 • Следење лабораториски наоди
 • Сметки и потврди
 • Означување нарачки

Индустрија

 • Малопродажба
 • Здравство
 • Јавна администрација
 • Производство
 • Стока заширока потрошувачка
 • Услуги
 • Транспорт и логистика

Спецификации

 • Начин на испис: директно термален (LP)
 • Одомер за следње количини на испис
 • Unicode™ компатибилност за печатење на повеќе јазици
 • 32-битен RISC процесор за голема пропусност
 • Самокалибрација на медиум
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 4 MB flash, 8 MB SDRAM (стандардно); 64 MB flash со real time clock за вкупно 68 MB (опција)
 • Ширина на испис: 56 mm (2,2 инчи)
 • Должина на испис: 991 mm (39 инчи)
 • Брзина на испис: до 102 mm (4 инчи) во секунда
 • Сензори за медиум: рефлективни, трансмисивни

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 25,4 mm (1 инчи) до 60 mm (2,36 инчи) или со Media Adapter Guide од 15 mm (0,585 инчи) до 37 mm (1,44 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,08 mm (0,003 инчи) до 0,18 mm (0,007 инчи)
 • Должина на медиум: до 991 mm (39 инчи)
 • Дијаметар на ролна: до 127 mm (5 инчи)
 • Типови медиум: континуирана лента, континуирана лента со црна линија во позадина

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 5° C (40° F) до 41° C (105° F)
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)
 • Отпорност на влага при работа: некондензирана релативна влажност од 10% до 90%
 • Отпорност на влага при чување: некондензирана релативна влажност од 5% до 90%

Физички карактеристики

 • Ширина: 111 mm (4,4 инчи)
 • Висина: 171 mm (6,8 инчи)
 • Длабина: 216 mm (8,5 инчи)
 • Тежина: 1,2 kg (2,7 lbs)

Опции

 • 64 MB flash меморија со real time clock за вкупни 68 MB
 • 10/100 интерна Ethernet врска во пар со USB
 • Сечач на континуирана лента - до дебелина од 0,18 mm (0,007 инчи)
 • Одлепувач на етикети

Брошури и поддршка

Категорија: Десктоп