Zebra TLP2824Plus

Категорија: Десктоп

Ако сте ограничени со врем и простор, одберете ги овие десктоп принтери за етикети.

Нивниот компактен дизај и големите брзини на испис гарантираат дека лесно ќе се вклопат каде било.

Намена

 • Управување со имот
 • Управување со документи
 • Управување со инвентар
 • Следење лабораториски наоди
 • Сметки и потврди
 • Означување нарачки

Индустрија

 • Малопродажба
 • Здравство
 • Јавна администрација
 • Производство
 • Стока за широка потрошувачка
 • Услуги
 • Транспорт и логистика

Спецификации

 • Начин на испис: директно термален, термален трансфер
 • Одомер за следње количини на испис
 • Unicode™ компатибилност за печатење на повеќе јазици
 • 32-битен RISC процесор за голема пропусност
 • Самокалибрација на медиум
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 4 MB flash, 8 MB SDRAM (стандардно); 64 MB flash со real time clock за вкупно 68 MB (опција)
 • Ширина на испис: 56 mm (2,2 инчи)
 • Должина на испис: 991 mm (39 инчи)
 • Брзина на испис: до 102 mm (4 инчи) во секунда
 • Сензори за медиум: рефлективни, трансмисивни

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 25,4 mm (1 инчи) до 60 mm (2,36 инчи) или со Media Adapter Guide од 15 mm (0,585 инчи) до 37 mm (1,44 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,08 mm (0,003 инчи) до 0,18 mm (0,007 инчи)
 • Должина на медиум: до 991 mm (39 инчи)
 • Дијаметар на ролна: до 127 mm (5 инчи)
 • Типови медиум: континуирана лента, континуирана лента со црна линија во позадина

Карактеристики на рибон

 • Надворешен дијаметар: 35 mm (1,36 инчи)
 • Стандардна должина: 74 m (244 стапки)
 • Ширина на рибон: од 33,8 mm (1,33 инчи) до 58 mm (2,24 инчи) - се препорачува да не биде потесен од медиумот за испис
 • Однос: 1:1
 • Внатрешен дијаметар на носач на рибон: 12,7 mm (0,5 инчи)

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 5° C (40° F) до 41° C (105° F)
 • Температура на чување: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)
 • Отпорност на влага при работа: некондензирана релативна влажност од 10% до 90%
 • Отпорност на влага при чување: некондензирана релативна влажност од 5% до 90%

Физички карактеристики

 • Ширина: 111 mm (4,4 инчи)
 • Висина: 171 mm (6,8 инчи)
 • Длабина: 216 mm (8,5 инчи)
 • Тежина: 1,2 kg (2,7 lbs)

Опции

 • 64 MB flash меморија со real time clock за вкупни 68 MB
 • 10/100 интерна Ethernet врска во пар со USB
 • Сечач на континуирана лента - до дебелина од 0,18 mm (0,007 инчи)
 • Одлепувач на етикети

Брошури и поддршка

Категорија: Десктоп