Zebra 105SL Plus

Категорија: Индустриски

Идеални за економичен испис со високи перформанси во целост направени од метал, принтерите 105SL Plus обезбедувааат сигруност и издржливост на испис и при најзахтевни намени.

Балгодарение на своите повеќекратни можности за поврзување лесно се вклопуваат во сите постојни работи. Настанати од Zebra наследството на дизајнирање принтери со докажан квалитет, 105SL Plus принтерите се одликуваат со испис со голема брзина и целосно метална изведба заради која можат да издржат честа употреба.

Намена

 • Следење работни процеси
 • Прием/испорака
 • Инфо етикети
 • Следење лабораториски наоди

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Магацини
 • Производство
 • Логистика

Спецификации

 • Целосно заштитена предна плоча и голем, повеќејазичен, позадински осветлен LCD екран со кориснички прилагодива заштита со шифра
 • Главата на принтерот е премачкана со тенок слој Element Energy Equalizera™ (E3™) за надмоќен квалитет на испис
 • 8 MB flash меморија - вклучувајќи 2 MB кориснички расположив траен подтактен простор за преземање предмети
 • Сериски RS-232 и двонасочни паралелни порти (самопрепознавачки)
 • USB 2.0
 • Двојни сензори за етикети - трансмисивни и рефлективни (изборот се врши софтверски или преку предната плоча)
 • Вграден ZebraNet 10/100 Print Server - поддржува 10Base-T, 100Base-TX и брзо Ethernet 10/100 самопрефрлачко вмрежување
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm), 300 dpi (12 точки/mm)
 • Меморија: 8 MB flash, 16 MB SDRAM
 • Ширина на испис: 102 mm (4 инчи)
 • Должина на испис (со стандардна меморија): 203 dpi: 3810 mm (105 инчи), 300 dpi: 2540 mm (100 инчи) (опција)
 • Брзина на испис: 203 dpi: 305 mm (12 инчи) во секунда, 300 dpi: 254 mm (10 инчи) во секунда

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 20 mm (0,79 инчи) до 114 mm (4,5 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,076 mm (0,003 инчи) до 0,305 mm (0,012 инчи)
 • Должина на медиум: до 991 mm (39 инчи)
 • Дијаметар на ролна: 203 mm (8 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 76 mm (3 инчи)
 • Типови медиум: континуирана лента, континуирана лента со црна линија во позадина, медиум со дупки

Карактеристики на рибон

 • Стандардна должина: 300 m (984 стапки) или 450 m (1476 стапки)
 • Ширина на рибон: од 20 mm (0,79 инчи) до 110 mm (4,3 инчи)
 • Однос: 2:1 или 3:1 (ролна етикети во однос на рибон)
 • Надворешен дијаметар: 81,3 mm (3,2 инчи)
 • Внатрешен дијаметар на носач на рибон: 25,4 mm (1 инч)

Работни карактеристики

 • Термален трансфер: од 5° C (40° F) до 41° C (105° F)
 • Директно термално: од 0° C (32° F) до 40° C (105° F)
 • Некондензирана релативна влажност: од 20% до 85%
 • Некондензирана релативна влажност при чување: од 5% до 85%
 • Чување/транспорт: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)

Физички карактеристики

 • Ширина: 261,9 mm (10,31 инчи)
 • Висина: 393,7 mm (15,5 инчи)
 • Длабина: 517,5 mm (20,38 инчи)
 • Тежина: 22,7 kg (50 lbs)

Опции

 • 300 dpi
 • Сечач и магацин
 • Пасивен одлепувач на етикети
 • 64 MB дополнителна flash меморија

Брошури и поддршка

Категорија: Индустриски