Zebra ZM400

Категорија: Индустриски

Направете го управувањето со магацин или инвентар уште поефикасно со принтерите од серијата Z.

Овие индустриски принтери овозможуваат испис на голем опсег со голема брзина, што ги прави совршени за означување предмети, пакети, стока и испораки.

Намена

 • Следење работни порцеси
 • Прием/испорака
 • Инфо етикети
 • Следење лабораториски наоди

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Магацини
 • Производство
 • Логистика

Спецификации

 • Термален трансфер и директно термално (двата начини не можат да се користат истовремено)
 • Под притисок лиена алуминиумска основа, рамка и механизам за главата на принтерот
 • Сензори за трансмисивни и рефлективни етикети
 • Повеќејазичен, позадински осветлен екран (240 x 128 пиксели)
 • Спремен за RFID
 • 32-битен процесор
 • Самокалибрација
 • Element Energy Equalizera™ (E3®) за енергетска контрола на главата
 • Real Time Clock
 • Unicode™ компатибилност за испис на повеќе јазици
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm), 300 dpi (12 точки/mm), 600 dpi (23,5 точки/mm)
 • 8 MB flash, 16 MB DRAM, 64 MB дополнителна flash меморија (опција)
 • Ширина на испис: 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на испис: 203 dpi: 3988 mm (157 инчи), 300 dpi: 1854 mm (73 инчи), 600 dpi: 991 mm (39 инчи)
 • Брзина на испис: 203 dpi: 254 mm (10 инчи) во секунда, 300 dpi: 203 mm (8 инчи) во секунда, 600 dpi: 102 mm (4 инчи) во секунда

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 25,4 mm (1 инч) до 108 mm (4,25 инчи) или 114 mm (4,5 инчи)
 • Должина на медиум: до 991 mm (39 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,058 mm (0,0023 инчи) до 0,25 mm (0,01 инч)
 • Дијаметар на ролна: до 203 mm (8 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 76 mm (3 инчи)
 • Типови медиум: континуирана лента, континуирана лента со црна линија во позадина

Карактеристики на рибон

 • Надворешен дијаметар: 81,3 mm (3,2 инчи)
 • Стандардна должина: 300 m (984 стапки) или 450 m (1476 стапки)
 • Однос: 3:1 (ролна етикети во однос на рибон)
 • Ширина на рибон: од 51 mm (2 инчи) до 110 mm (4,33 инчи)
 • Тип на рибон: мастило однадвор или одвнатре (прилагодливо - едното или другото, не двете)
 • Внатрешен дијаметар на носач на рибон: 25,4 mm (1 инч)

Работни карактеристики

 • Термален трансфер: од 5° C (40° F) до 41° C (105° F)
 • Директно термално: од 0° C (32° F) до 40° C (105° F)
 • Некондензирана релативна влажност: од 20% до 85%
 • Некондензирана релативна влажност при чување: од 5% до 85%
 • Чување/транспорт: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)

Физички карактеристики

 • Ширина: 278 mm (10,9 инчи)
 • Висина: 338 mm (13,3 инчи)
 • Длабина: 475 mm (18,7 инчи)
 • Тежина: 15 kg (32,4 lbs)

Опции

 • глава со 300 dpi (12 точки/mm)
 • глава со 600 dpi (23,5 точки/mm)
 • 64 MB фабрички вградена flash меморија (58 MB расположиви за корисникот)
 • Сечач и магацин
 • Пасивен одлепувач на етикети
 • Намотувач на етикети

Брошури и поддршка

Категорија: Индустриски