Zebra ZT220

Категорија: Индустриски

Осмислени да бидат лесни за употреба, принтерите од серијата ZT200 нудат доверливо печатење за широк распон намени.

Дали првпат применувате баркодирање, дали ги надградувате своите принтери или ги менувате со понови модели, серијата ZT200 претставува вистински избор за повеќето намени каде се бара означување. Најпристапниот индустриски принтер на Zebra го одликува робусно полиемрно куќиште и едноставен еднонаменски панел со три копчиња за поедноставна примена.

Намена

 • Следење на работните процеси
 • Прием/испорака
 • Информациски лепенки
 • Следење лабораториски примероци

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Магацини
 • Производство
 • Логистика

Спецификации

 • USB 2.0 и RS-232 сериски порти
 • Двојни сензори за етикети - трансмисивни и рефлексивни (се бира софтверски или преку предниот панел)
 • Носачот за етикети е прилагоден за ролни од 25 mm (1 инч) до 76 mm (3 инчи)
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm), 300 dpi (12 точки/mm)
 • Меморија: 128 MB flash, 128 MB RAM
 • Ширина на запис: 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на запис: 203 dpi: 3988 mm (157 инчи), 300 dpi: 1854 mm (73 инчи) (опција)
 • Брзина на запис: 203 dpi: 152 mm (6 инчи) во секунда, 300 dpi: 152 mm (6 инчи) во секунда
 • Сензори за етикети: рефлексивни, трансмисивни

Карактеристики на етикети

 • Ширина на етикети: од 19,4 mm (0,75 инчи) до 114 mm (4,5 инчи)
 • Дебелина на етикети: од 0,076 mm (0,003 инчи) до 0,25 mm (0,01 инч)
 • Должина на неконтинуирана лента: до 991 mm (39 инчи)
 • Големина на ролна етикети: 203 mm (8 инчи) надворешен дијаметар на носачот на рибон со внатрешен дијаметар 76 mm (3 инчи), 152 mm (6 инчи) надворешен дијаметар на носачот на рибон со внатрешен дијаметар 25 mm (1 инчи)
 • Видови етикети: континуирана лента, континуирана лента со црна линија на позадината

Карактеристики на рибонот

 • Надворешен дијаметар: 300 m = 68,6 mm (2,7 инчи)
 • Стандардна должина: 300 m (984 стапки)
 • Ширина на рибонот: од 40 mm (1,57 инчи) до 110 mm (4,33 инчи)
 • Тип на рибон: мастилото однадвор
 • Внатрешен дијаметар на носачот на рибон: 25,4 mm (1 инч)

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 5°C (40°F) до 40°C (104°F)
 • Температура на чување: од -40°C (-40°F) до 60°C (140°F)
 • Отпорност на влажност при работа: од 20 до 85% без кондензација
 • Отпорност на влажност при чување: од 5 до 85% без кондензација

Физички карактеристики

 • Ширина: 242 mm (9,5 инчи)
 • Висина: 277 mm (10,9 инчи)
 • Длабина: 432 mm (17 инчи)
 • Тежина: 9,1 kg (20 lbs)
 • Тежина при испорака: 11,4 kg (25 lbs)

Опции

 • Глава за принтер 300 dpi (12 точки/mm)
 • Од предна страна поставена можност за пасивно одлепување, со или без намотување на силикон
 • Нож од предна страна
 • Можност за внатрешна паралелна прота
 • ZebraNet® 10/100 Print Server - поддружува внатрешно вградена опција за 10/100 Ethernet вмержување што овозможува користење на ZebraLink Webview и Alert
 • ZebraNet® n Print Server - поддржува 802.11 a/b/g/n вмрежување со помош на внатрешно вградена опција

Програмски јазици

 • Основни програмски јазици: XML, ZPL I/ZPL II

Брошури и поддршка

Категорија: Индустриски