Zebra ZT230

Категорија: Индустриски

Почитувајќи ги исцрпните повратни информации од корисниците, чекорејќи по светлите патеки на водечките во нашата индустрија Stripe и S4M принтери, Zebra создаде нова серија принтери ZT200.

Принтерите се елегантно обликувани да штедат простор, не се захтевни за поставување, интуитивне се за корисникот и лесни за сервисирање и одржување. Имаат издржливи метални рамка и капак, LCD екран со иконки, поголем капацитет на рибон за долготрајно користење во захтевни окружувања.

Намена

 • Следењ работни процеси
 • Прием/Испорака
 • Инфо етикети
 • Следење лабораториски наоди

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Магацини
 • Производство
 • Логистика

Спецификации

 • USB 2.0 и RS-232 сериски порти
 • Двојни сензори за трансмисивни и рефлективни етикети (изборот се врши софтверски или преку предната плоча)
 • Носач за етикети прилагоден на носачите на ролна со дијаметар од 25 mm (1 инч) до 76 mm (3 инчи)
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm), 300 dpi (12 точки/mm)
 • Меморија: 128 MB flash, 128 MB RAM
 • Ширина на испис: 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на испис: 203 dpi: 3988 mm (157 инчи), 300 dpi: 1854 mm (73 инчи) (опција)
 • Брзина на испис: 203 dpi: 152 mm (6 инчи) во секунда, 300 dpi: 152 mm (6 инчи) во секунда

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 19,4 mm (0,75 инчи) до 114 mm (4,5 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,076 mm (0,003 инчи) до 0,25 mm (0,01 инч)
 • Должина на медиум: до 991 mm (39 инчи)
 • Дијаметар на ролна: од 152mm (6 инчи) до 203 mm (8 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: од 25mm (1инч) до 76 mm (3 инчи)
 • Типови медиум: континуирана лента, континуирана лента со црна линија во позадина

Карактеристики на рибон

 • Надворешен дијаметар: 300 m = 68,6 mm (2,7 инчи), 450 m = 81,3 mm (3,2 инчи)
 • Стандардна должина: 300 m (984 стапки) или 450 m (1476 стапки)
 • Ширина на рибон: од 40 mm (1,57 инчи) до 110 mm (4,33 инчи)
 • Тип на рибон: мастило однадвор
 • Внатрешен дијаметар на носач на рибон: 25,4 mm (1 инч)

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 5° C (40° F) до 40° C (104° F)
 • Некондензирана релативна влажност: од 20% до 85%
 • Некондензирана релативна влажност при чување: од 5% до 85%
 • Чување/транспорт: од -40° C (-40° F) до 60° C (140° F)

Физички карактеристики

 • Ширина: 242 mm (9,5 инчи)
 • Висина: 277 mm (10,9 инчи)
 • Длабина: 432 mm (17 инчи)
 • Тежина: 9,1 kg (20 lbs)

Опции

 • глава со 300 dpi (12 точки/mm)
 • Од предна страна поставена можност за пасивно одлепување,со или без намотување на силикон
 • Сечач и магацин
 • Можност за вградена паралелна порта
 • ZebraNet® 10/100 принт сервер - поддржува интерно вградена опција за 10/100 Ethernet вмержување која овозможува користење на можностите ZebraLink Webview и Alert
 • ZebraNet® n принт сервер - поддржува 802.11 a/b/g/n вмрежување преку интерно вградена опција

Комуникација и приклучоци

 • ZebraNet® 10/100 принт сервер - поддржува интерно вградена опција за 10/100 Ethernet вмержување која овозможува користење на можностите ZebraLink Webview и Alert
 • ZebraNet® n принт сервер - поддржува 802.11 a/b/g/n вмрежување преку интерно вградена опција

Програмски јазици

 • Вградени програмски јазици: XML, ZPL I/ZPL II

Брошури и поддршка

Категорија: Индустриски