Zebra ZT410

Категорија: Индустриски
Со Zebrina серијата трајни ZT400 печатари, дизајнирани за широк спектар на апликации, траат со години, тоа е клучот за ефикасно извршување на задачите.
 
Серијата ZT400 нуди модели од 104 mm (4 инчи) и 168 mm (6 инчи) и е стандардна со проширен збир на напредни функции, обезбедувајќи вашата инвестиција во печатачи секогаш е оправдана за вашите потреби, сега и во иднина. Овој печатач има метална рамка и двојна врата, и е дизајниран да се вклопи и во просторни граници.
 

Намена

  • Мониторинг на работни процеси
  • Прием / испорака
  • Производство
  • Следење на лабораториски примероци

Поврзани производи

Спецификации

Детални спецификации

USB 2.0, со голема брзина, RS-232 сериски порти, 10/100 Ethernet, Bluetooth 2.1, USB-домаќин

Режим на печатење: термички трансфер и директна термичка обработка

Дизајн: метална рамка со двојно метално капаче со зголемен прозорец

Страничниот начин на полнење на потрошниот материјал за полесно хранење на медиумите и реброто

Задно осветлување, LCD екран со повеќекратни екран, интуитивно мени и тастатура за полесна и побрза употреба

Две бои LED диоди за побрзо отчитување на статусот на печатачот

Резолуција: 203 dpi (8 точки / mm), 300 dpi (12 точки / mm), 600 dpi (24 поени / mm) - само еден од T410 на модел

Меморија: 256 MB RAM (4 MB достапни за корисникот), 512 MB флеш (64 MB достапни за корисникот)

Ширина на печатење: модел ZT410 - 104 mm (4.09 инчи); модел ZT420 - 168 мм (6,6 инчи) Печати

Должина: 203 dpi: 3988 mm (157 инчи), 300 dpi: 1854 mm (73 инчи), 600 dpi: 991 mm (39 инчи)

Брзина на печатење: Модел ZT410 - 356 mm во секунда (14 lps); модел ZT420- 305 mm во секунда (12 ips)

Сензори за етикети: рефлективен, пренослив

Печатените медиумски функции

ZT410 медиумска ширина: 25,4 мм (1 инч) до 114 мм (4,5 инчи) - стегач / машина; од 25,4 мм (1 инч) до 108 мм (4,25 инчи) - транспортер за прскалки

Ширина на медиум ZT420: од 51 mm (2 инчи) до 178 mm (7 in.) - стегач / секач; од 51 мм (2 инчи) до 171 мм (6,75 инчи) - спринклер транспортер

Дебелина на медиум: 0,058 mm (0,0023 инчи) до 0,25 mm (0,010 инчи)

Должина на неткана лента: до 991 милиметри (39 инчи) Улогата на етикетирани етикети: надворешен дијаметар од 203 mm (8 инчи) на дијаметарот на реброто 76 mm (3 инчи)

Типови на етикети: континуирана касета, континуирана лента црна позадина на позадината

Карактеристики на рибонот

Надворешен дијаметар: 81,3 mm (3,2 инчи) со внатрешен дијаметар 25,4 mm (1 инч)

Стандардна должина: 450 m (1476 ft) Ребро ребро: 51 мм (2 инчи) до 110 мм (4,33 инчи)

Тип на ребро: мастило однадвор Внатрешен дијаметар на носачот на лента: 25,4 мм (1 инч) / 12,7 мм (0,5 инчи)

Оперативни карактеристики

 

Работна температура: 5 ° C (40 ° F) до 40 ° C (104 ° F)

Температура на чување: -40 ° C (-40 ° F) до 60 ° C (140 ° F)

Отпорност на влага при работа: од 20 до 85% без кондензација

Отпорност на влага при складирање: од 5 до 85% без кондензација

Физички карактеристики

 

Модел ZT410

 

Ширина: 269 мм (10,6 инчи)

Висина: 324 мм (12,75 инчи)

Длабочина: 495 мм (19,50 инчи)

Тежина: 16,33 кг (36 кг)

Модел ZT420

 

Ширина: 336,55 мм (13,25 инчи)

Висина: 324 мм (12,75 инчи)

Длабочина: 495 мм (19,50 инчи)

Тежина: 18,14 кг (40 кг)

комуникација

 

Паралелно (двонасочен интерфејс)

Безжичен: печатач ZebraNet®

Ракување со медиумите

 

Се тркалаат во рана целиот тек на печатени етикети на лента ширина на превозникот 76 mm (3 инчи) или отлепен и заздравувањето на силикон (само фабрички инсталирани)

Преоден пасивен етикети (опција)

Odljepljivač

Предна машина и резервоар

25,4 mm (1 инч) држач за налепница со внатрешен дијаметар

РФИД

 

Поддржува тагови кои одговараат на UHF EPC Gen 2 V1.2 / ISO 18000-6C

Вградениот RFID систем може да се надгради и е достапен на моделите од 104 mm и 168 mm

Адаптивно кодирање технологија автоматски ги избира оптималните поставки за кодирање

 

Брошури и поддршка

Категорија: Индустриски