Zebra ZT420

Категорија: Индустриски
Серијата Zebra ZT400 продолжува да зависи од сигурноста на серијата Z, која се докажува во пракса, со дополнителни подобрувања во брзината и квалитетот на печатењето и можностите за поврзување.
 
Дизајниран да биде лесен за користење, серијата ZT400 има интуитивен LCD графички интерфејс со икони, лесно се менува потрошниот материјал и е опремен со стандардни USB сериски, етернет и Bluetooth можности. Проширените RFID способности обезбедуваат подобар мониторинг, видливост и бизнис увид.
 

Намена

  • Мониторинг на работните процеси
  • Прием / испорака
  • Производство
  • Следење на лабораториски примероци

Поврзани производи

Спецификации

Детални спецификации

USB 2.0, со голема брзина, RS-232 сериски порти, 10/100 Ethernet, Bluetooth 2.1, USB-домаќин
Режим на печатење: термички трансфер и директна термичка обработка
Дизајн: метална рамка со двојно метално капаче со зголемен прозорец
Страничниот начин на полнење на потрошниот материјал за полесно хранење на медиумите и реброто
Задно осветлување, LCD екран со повеќекратни екран, интуитивно мени и тастатура за полесна и побрза употреба
Две бои LED диоди за побрзо отчитување на статусот на печатачот
Резолуција: 203 dpi (8 точки / мм), 300 dpi (12 точки / мм), 600 dpi (24 точки / мм) - опција само за моделот ZT410
Меморија: 256 MB RAM (4 MB достапни за корисникот), 512 MB флеш (64 MB достапни за корисникот)
Ширина на печатење: модел ZT410 - 104 mm (4.09 инчи); модел ZT420 - 168 мм (6,6 инчи)
Должина на печатење: 203 dpi: 3988 мм (157 инчи), 300 dpi: 1854 мм (73 инчи), 600 dpi: 991 мм (39 инчи)
Брзина на печатење: Модел ZT410 - 356 mm во секунда (14 lps); модел ZT420- 305 mm во секунда (12 ips)
Сензори за етикети: рефлективен, пренослив
Печатените медиумски функции

ZT410 медиумска ширина: 25,4 мм (1 инч) до 114 мм (4,5 инчи) - стегач / машина; од 25,4 мм (1 инч) до 108 мм (4,25 инчи) - транспортер за прскалки
Ширина на медиум ZT420: од 51 mm (2 инчи) до 178 mm (7 in.) - стегач / секач; од 51 мм (2 инчи) до 171 мм (6,75 инчи) - спринклер транспортер
Дебелина на медиум: 0,058 mm (0,0023 инчи) до 0,25 mm (0,010 инчи)
Должина на неткана лента: до 991 милиметри (39 инчи)
Улогата на етикетирани етикети: надворешен дијаметар од 203 mm (8 инчи) на дијаметарот на реброто 76 mm (3 инчи)
Типови на етикети: континуирана касета, континуирана лента црна позадина на позадината
Карактеристики на рибонот
Надворешен дијаметар: 81,3 mm (3,2 инчи) со внатрешен дијаметар 25,4 mm (1 инч)
Стандардна должина: 450 m (1476 ft)
Ребро ребро: 51 мм (2 инчи) до 110 мм (4,33 инчи)
Тип на ребро: мастило однадвор
Внатрешен дијаметар на носачот на лента: 25,4 мм (1 инч) / 12,7 мм (0,5 инчи)
Оперативни карактеристики

Работна температура: 5 ° C (40 ° F) до 40 ° C (104 ° F)
Температура на чување: -40 ° C (-40 ° F) до 60 ° C (140 ° F)
Отпорност на влага при работа: од 20 до 85% без кондензација
Отпорност на влага при складирање: од 5 до 85% без кондензација
Физички карактеристики

Модел ZT410

Ширина: 269 мм (10,6 инчи)
Висина: 324 мм (12,75 инчи)
Длабочина: 495 мм (19,50 инчи)
Тежина: 16,33 кг (36 кг)
Модел ZT420

Ширина: 336,55 мм (13,25 инчи)
Висина: 324 мм (12,75 инчи)
Длабочина: 495 мм (19,50 инчи)
Тежина: 18,14 кг (40 кг)
комуникација

Паралелно (двонасочен интерфејс)
Безжичен: печатач ZebraNet®
Ракување со медиумите

Се тркалаат во рана целиот тек на печатени етикети на лента ширина на превозникот 76 mm (3 инчи) или отлепен и заздравувањето на силикон (само фабрички инсталирани)
Преоден пасивен етикети (опција)
Odljepljivač
Предна машина и резервоар
25,4 mm (1 инч) држач за налепница со внатрешен дијаметар
РФИД

Поддржува тагови кои одговараат на UHF EPC Gen 2 V1.2 / ISO 18000-6C
Вградениот RFID систем може да се надгради и е достапен на моделите од 104 mm и 168 mm
Адаптивно кодирање технологија автоматски ги избира оптималните поставки за кодирање

Брошури и поддршка

Категорија: Индустриски