Zebra KR203

Категорија: Киоск

Совршени за многу примени на различни места каде има самопослужување, вклучувајќи бензински пумпи, киоск принтерите од серијата KR200 се со пристапна цена, лесно може да се постават каде било и потребно им е помалку одржување отколку на другите поскапи кисок принтери.

Ја зголемуваат продуктивноста, доверливи се и ја смалуваат потребата од надгледување на нивната работа и одржување. Ги одликува:

 • испис на читливи сметки со висок квалитет
 • не многу големи димензии и флексибилност при поставувањто, поради што може да го сместите каде што ќе посакате

Намена

 • Купони и подарок-бонови
 • Сметки

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Здравство
 • Малопродажба
 • Услуги

Спецификации

 • Директен термален испис
 • Поврзливост преку USB
 • Систем за приказ на испишаната сметка со детектор на повлекување
 • Сечач
 • Автоматско полнење со медиум
 • Флексибилност при поставување медиум

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Ширина на испис: 58 mm (2,3 инчи), 60 mm (2,4 инчи), 80 mm (3,1 инч), 82,5 mm (3,3 инчи)
 • Должина на испис: од 92 mm (3,6 инчи) до 600 mm (23,6 инчи)
 • Брзина на испис: 152 mm (6 инчи) во секунда

Карактеристики на медиум за испис

 • Надворешен дијаметар на ролна: до 250 mm (9,8 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 25 mm (1 инч)
 • Дебелина на медиум: од 0,054 mm (0,002 инчи) до 0,11 mm (0,004 инчи)
 • Тип на медиум: медиум свиткан во цик-цак, медиум во ролна

Работни карактеристики
Работна температура:

 • Директно термално: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Директно термално - температура на чување: од -30° C (-22° F) до 65° C (149° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 10% до 95% некондензирана релативна влажност

Физички карактеристики

 • Ширина: 107 mm (4,2 инчи)
 • Висина: 69 mm (2,7 инчи)
 • Длабина: 145 mm (5,7 инчи)
 • Тежина: 1,1 kg (2,4 lbs)

Карактеристики на киоск

 • Ширина на сметка: од 58 mm (2,3 инчи) до 82,5 mm (3,3 инчи)
 • Должина на сметка: од 92 mm (3,6 инчи) до 600 mm (23,6 инчи)

Брошури и поддршка

Категорија: Киоск