Zebra KR403

Категорија: Киоск

Зголемете го задоволството на купувачите и искористеноста, а истовремено смалете ги трошоците и потребата за одржување со помош на киоск принтерите за печатење сметки кои нудат извонреден квалитет на испис, проширени сетови за баркодирање, TCP/IP и разни други подобрувања.

Посебно се прилагодени за зачестена употреба на места за самопослужување:

 • печатете захтевни графикони, писма и баркодови за да го зголемите угледот на својата трговска марка
 • змалете ги грижите со помош на напредните знаковни преудпредувања

Намена

 • Купони и подарок-бонови
 • Сметки

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Здравство
 • Малопродажба
 • Услуги

Спецификации

 • Директен термален испис
 • Сериска поврзливост преку USB и RS-232 или поврзливост преку USB и TCP-IP
 • Систем за приказ на испишаната сметка со детектор на повлекување
 • Функција на вовлекување и задржување
 • Сечач
 • Автоматско полнење со медиум
 • флексибилност при поставување медиум
 • Можност за поставување хоризонтално и вертикално

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Ширина на испис: 58 mm (2,3 инчи), 60 mm (2,4 инчи), 80 mm (3,1 инч), 82,5 mm (3,3 инчи)
 • Должина на испис: од 70 mm (2,75 инчи) до 600 mm (23,6 инчи)
 • Брзина на испис: 152 mm (6 инчи) во секунда

Карактеристики на медиум за испис

 • Надворешен дијаметар на ролна: до 250 mm (9,8 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 25 mm (1 инч)
 • Дебелина на медиум: од 0,054 mm (0,002 инчи) до 0,11 mm (0,004 инчи)
 • Тип на медиум: мдиум превиткан во цик-цак, медиум во ролна

Работни карактеристики
Работна температура:

 • Директно термално: од -10° C (14° F) до 50° C (122° F)
 • Директно термално - температура на чување: од -10° C (14° F) до 50° C (122° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 10% до 95% некондензирана релативна влажност

Физички карактеристики

 • Ширина: 107 mm (4,2 инчи)
 • Висина: 68 mm (2,7 инчи)
 • Длабина: 144 mm (5,7 инчи)
 • Тежина: 1,1 kg (2,4 lbs)

Карактеристики на киоск

 • Ширина на сметка: од 58 mm (2,3 инчи) до 82,5 mm (3,3 инчи)

Комуникација и приклучоци

 • Сериски RS-232 и USB 1.1 (се согласува и со 2.0)
 • 10/100 Ethernet врска (опциски)
 • Windows XP, Vista, 7, Server 2003, OPOS и Linux

Брошури и поддршка

Категорија: Киоск