Zebra TTP8200

Категорија: Киоск

Робусните термални киоск принтери од серијата TTP 8000 печатат по потреба и на хартија A4 формат или на писма.

Зголемете го задоволството на купувачите - дајте им ја информацијата која им е потребна, без оглед дали станува збор за печатење образец, банковен извештај, карти, купувачки листи или веб страници - и сето тоа со ниски трошоци за одржување и ненадминлива сигурност.

Намена

 • Печатење цели страници
 • Сметки

Индустрија

 • Малопродажба

Спецификации

 • Директен термален испис
 • USB и IEEE-1284 приклучоци
 • Детектор на повлекување медиум со функција за вовлекување во магацин
 • Заштита против гужвање
 • Флексибилен начин на поставување на принтерот

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Ширина на испис: 210 mm (8,3 инчи), 216 mm (8,5 инчи)
 • Должина на испис: без ограничување
 • Брзина на испис: 100 mm (3,9 инчи) во секунда

Карактеристики на медиум за испис

 • Надворешен дијаметар на ролна: до 250 mm (9,8 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 50 mm (2 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,054 mm (0,002 инчи) до 0,1 mm (0,004 инчи)
 • Типови на медиум: медиуми превиткани во цик-цак, медиуми во ролна

Работни карактеристики
Работна температура:

 • Директно термално: од 0° C (32° F) до 50° C (122° F)
 • Директно термално - температура на чување: од -10° C (14° F) до 50° C (122° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 35% до 75% некондензирана релативна влажност

Физички карактеристики

 • Ширина: 282 mm (11,1 инч) - стандарден и компактен модели, 285 mm (11,2 инчи) - вертикален модел
 • Висина: 84 mm (3,3 инчи)
 • Длабина: 171 mm (6,7 инчи) - стандарден и компактен модел, 103 mm (4,1 инч) - вертикален модел

Опции

 • Сензор кој означува дека хартијата е при крај
 • Носач на ролна со сензор за снемување хартија

Комуникација и приклучоци

 • Паралелен IEEE-1284 и USB
 • Windows 2000, XP, Server 2003

Брошури и поддршка

Категорија: Киоск