Zebra iMZ220

Категорија: Преносни

Ако барате не многу големо и лесно, запрете ја потрагата, затоа што новиот преносен принтер iMZ220 во "мал пакет" носи многу функционалности, сега компатибилни и со најновите оперативни системи за паметни телефони и таблети.

Намена

 • Директна испорака во продавници
 • Работа на терен
 • Сметки
 • Купување со придруба
 • Издавање карти/казни

Индустрија

 • Здравство
 • Стока за широка потрошувачка

Спецификации

 • Преносен принтер за печатење сметки директно со термална технологија
 • Првенствено за малопродажба, мобилна работна сила, транспорт и логистика, хотелиерство
 • Компатиблиност со најновите оперативни системи за паметни телефони и таблети
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Брзина на испис: до 100 mm (4 инчи) во секунда
 • Програмски јазици CPCL и ZPL
 • 400 MHz 32-битен ARM процесор со 128MB RAM
 • 128 Flash поддржува преземање програми, фонтови, графики и шаблони за сметки
 • USB порта
 • Батерија Li-Ion 1,6 AH
 • Оптичко отчитување снемување етикети со помош на сензор фиксиран во средината
 • Лесно и едноставно откинување на сметките
 • Поддржува вертикално и хоризонтално печатење
 • Принтерот може да се користи во секоја положба
 • Фиксна ширина на ролната со етикети
 • Отпорност на повеќекратно паѓање на тврда подлога од 1,2 m (4 стапки) висина
 • Отпорност на прашина и вода: ниво на заштита IP42 (со заштитната футрола стигнува до IP54)
 • Bluetooth™ сигурносни модови 1-4
 • Bluetooth печатење од уреди кои работат на оперативни системи Apple (iOS 5, iOS 6, iOS 7), Android и Windows
 • Направен за iPod, iPhone, iPad
 • Print Touch™ via NFC (near field communication)

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 128 MB flash, 128 MB RAM
 • Ширина на испис: 48,3 mm (1,9 инчи)
 • Брзина на испис: 100 mm (4 инчи) во секунда

Опции

 • Bluetooth 2.1
 • 802.11 (a/b/g/n)

Карактеристики на медиумот за испис

 • Ширина на медиум: 50,8 mm +/-0,76 mm (2 инчи +/-0,03 инчи)
 • Дебелина на медиум: до 0,1016 mm (4 mil)
 • Ширина на испис: до 48,3 mm (1,9 инчи)
 • Внатрешен дијаметар на ролна: од 10,2 mm (0,4 инчи) до 19 mm (0,75 инчи)
 • Надворешен дијаметар на ролна: до 47,8 mm (1,88 инчи)
 • Видови етикети: термални сметки

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 14° C (-10° F) до 50° C (122° F)
 • Skladišna temperatura: od -4° C (-20° F) do 60° C (140° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на влага при чување: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност

Физички карактеристики

 • Ширина: 80,8 mm (3,18 инчи)
 • Висина: 135,6 mm (5,34 инчи)
 • Длабина: 57,4 mm (2,26 инчи)
 • Тежина: 0,32 kg (0,7 lbs)

Дополнителна опрема

 • Силиконска заштитна футрола
 • Со користење на футролата отпорноста се зголемува и досега ниво на заштита IP54
 • Каишка
 • Полнач iMZ™ Series со четири конектори
 • Адаптер за возило

Брошури и поддршка

Категорија: Преносни