Zebra iMZ320

Категорија: Преносни

Создадени врз успехот на MZ, новите преносни принтери iMZ320 за испис на сметки, ви овозможуваат полесно од кога и да е да комуницирате со најновите паметни телефони и таблети за да ја подобрите вкупната ефикасност на малопродажната мобилна работна сила.

Намена

 • Директна испорака во продавници
 • Работа на терен
 • Сметки
 • Купување со придружба
 • Издавање карти/казни

Индустрија

 • Здравство
 • Стока за широка потрошувачка

Спецификации

 • Мобилен принтер за печатење сметки директно со термална технологија на испис
 • Првенствено за малобродажба, мобилна работна сила, транспорт и логистика, хотелиерство
 • Компатибилност со најновите оперативни системи за паметни телефони и таблети
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Брзина на испис: до 100 mm (4 инчи) во секунда
 • Програмски јазици: CPCL и ZPL
 • 400 MHz 32-битен ARM процесор со 128MB RAM
 • 128 Flash поддржува преземање програми, фонтови, графики и шаблони за сметки
 • USB порта
 • Батерија Li-Ion 1,6 AH
 • Оптичко отчитување снемување етикети со помош на сензор фиксиран во средината
 • Лесно и едноставно откинување на сметките
 • Поддржвуа вертикален и хоризонтален испис
 • Принтерот може да се користи во секоја положба
 • Фиксна ширина на ролната со етикети
 • Отпорност на повеќекратно паѓање на тврда подлога од 1,2 m (4 стапки) висина
 • Отпорност на прашина и вода: ниво на заштита IP42 (со заштитаната футрола досега до IP54)
 • Bluetooth™ сигурносни модови 1-4
 • Bluetooth испис од уреди со оперативни системи Apple (iOS 5, iOS 6, iOS 7), Android и Windows
 • Направен за iPod, iPhone, iPad
 • Print Touch™ via NFC (near field communication)

Спецификации на испис

 • Ширина на испис: 73,7 mm (2,9 инчи)
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 128 MB flash, 128 MB RAM
 • Брзина на испис: 100 mm (4 инчи) во секунда

Опции

 • Bluetooth 2.1
 • 802.11 (a/b/g/n)

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: 76,2 mm +/-0,76 mm (3 инчи +/-0,03 инчи)
 • Дебелина на медиум: до 0,1016 mm (4 mil)
 • Ширина на испис: до 73,7 mm (2,9 инчи)
 • Внатрешен дијаметар на ролна: од 10,2 mm (0,4 инчи) до 19 mm (0,75 инчи)
 • Надворешен дијаметар на ролна: до 47,8 mm (1,88 инчи)

Физички карактеристики

 • Ширина: 104,4 mm (4,11 инчи)
 • Висина: 135,6 mm (5,34 инчи)
 • Длабина: 57,4 mm (2,26 инчи)
 • Тежина: 0,34 kg (0,75 lbs)

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 14° C (-10° F) до 50° C (122° F)
 • Температура на чување: од -4° C (-20° F) до 60° C (140° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на влага при чување: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност

Дополнителна опрема

 • Силиконска заштитна футрола
 • Со користење на футролата се зголемува отпорноста и досега ниво на заштита IP54
 • Каишка
 • Полнач iMZ™ Series со четири конектори
 • Адаптер за возило

Брошури и поддршка

Категорија: Преносни