Zebra MZ220

Категорија: Преносни

Со помош на преносниот принтер MZ220 ја зголемувате ефикасноста и со леснотија, во движење, печатите пет сантиметри широки сметки со врвна острина и јаснотија.

Неговиот компактен дизај го прави лесно пренослив цел ден.

Намена

 • Директна испорака во продавници
 • Работа на терен
 • Сметки
 • купување со придружба
 • Издавање карти/казни

Индустрија

 • Здравство
 • Стока за широка потрошувачка

Спецификации

 • Начин на испис: директно термален
 • Пристап до медиумот со притискање смао едно копче - за поедноставно ново полнење
 • Интуитивни LED покажувачи на состојбата (вклучено/исклучено, грешка, поврзаност)
 • Паметно управување со батеријата (ја надгледува батеријата за да работи подобро и да трае подолго)
 • Меморија: 8 MB flash, 16 MB RAM
 • Вградени векторски фонтови
 • 32-битен процесор со високи перформанси
 • Дизајн кој овозможува едноставен пристап и лесно менување медиум
 • Сензор за немање хартија
 • Полупроѕирен капак за медиум за побрз увид во снемувањето потрошен материјал
 • Надворешно управување со вклучувањето и исклучувањето со помош на тастатурата на терминалот или принтерот
 • Поддршка за IrDA/USB 2.0
 • Windows® компатибилност: CE.NET, Pocket PC, Windows Mobile 2002, Windows Mobile 2003 SE, Windows XP, 2000 и NT преку Zebra Windows printer драјверите и/или нашите Active X контроли и други апликации

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 8 MB flash, 16 MB RAM
 • Ширина на испис: до 48,3 mm (1,9 инчи)
 • Должина на испис: до 914 mm (36 инчи) - зависно од вкупната искористеност на меморија
 • Брзина на испис: 76 mm (3 инчи) во секунда
 • Сензори за етикети: рефлективни

Опции

 • Bluetooth
 • 802.11

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: 50,8 mm (2 инчи) x 50,8 mm (2 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,0508 mm (2 mil) до 0,1016 mm (4 mil)
 • Носач на ролна: од 10,2 mm (0,4 инчи) до 19 mm (0,75 инчи)
 • Надворешен дијаметар на ролна: до 47,8 mm (1,88 инчи)
 • Тип на етикети: сметка, континуирана сметка, континуирана лента

Работни карактеристики

 • Работна температура - директно термално: од 14° C (-10° F) до 50° C (122° F)
 • Температура на чување - директно термално: од -4° C (-20° F) до 60° C (140° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на влага при чување: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност

физички карактеристики

 • Ширина: 80,8 mm (3,18 инчи)
 • Висина: 135,6 mm (5,34 инчи)
 • Длабина: 57,4 mm (2,26 инчи)
 • Тежина: 0,32 kg (0,7 lbs)

Опции

 • Заштитна футрола за поголема заштита на принтерот
 • Каишка
 • Полнач со четири конектори
 • Адаптер за возило
 • Безжична сигурносна поддршка (VPN, WPA, WPA2, 802.11i)

Комуникација и приклучоци

 • USB 2.0
 • IrDA
 • Bluetooth (опција)
 • 802.11b/g (опција)

Брошури и поддршка

Категорија: Преносни