Zebra P4T

Категорија: Преносни

Zebra P4T/RP4T се првите преносни принтери кои овозможуваат RFID печатење и кодирање.

Потпрете се на нив и печатете долготрајни баркод етикети каде што е потребно.

Намена

 • Управување со имот
 • Претовар
 • Работа на терен
 • Управување со инвентар
 • Следење лабораториски примероци
 • Прием/испорака
 • Следење работни процеси

Индустрија

 • Јавна администарција
 • Здравство
 • Производство
 • Стока за широка потрошувачка
 • Малопродажба
 • Транспорт и логистика

Спецификации

 • Печати баркод налепници и документи широки до 10,16 cm (4 инчи) - со одлепување
 • Термално трансферен и директно термален начин на испис
 • 32-битен процесор
 • USB 2.0 и сериска врска
 • Голем LCD, читлив при дневна светлина, а ниско ниво на осветлување при услови на слаба осветленост
 • Дизајн кој овозможува едноставен пристап и лесно полнење со медиум и рибон
 • Вградени векторски фонтови
 • Поддржува вертикален и хоризонтален испис
 • Поддршка за медиуми превиткани во цик-цак
 • Отпорност на повеќекратно паѓање на тврда подлога од 1,52 m (5 инчи)
 • Паметна батерија и полнење
 • Каишка

Спецификации на испис

 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 8 MB flash, 16 MB RAM
 • Ширина на испис: до 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на испис: до 914 mm (36 инчи) - зависно од вкупната искористеност на меморија
 • Должина на етикета: од 31,75 mm (1,25 инчи)
 • Брзина на испис: 76 mm (3 инчи) во секунда - директно термално, 38mm (1,5 инчи) во секунда - термален трансфер

Дополнителни можности

 • Bluetooth
 • 802.11b/g
 • RFID
 • Влез за медиуми превиткани во цик-цак
 • Сет меѓународни карактери
 • Дополнителна опрема за разни намени

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: 50,8 mm (2 инчи) x 104,6 mm (4,12 инчи)
 • Дебелина на медиум: хартиени сметки - од 0,08 mm (0,0032 инчи), етикети - до 0,21 mm (0,0082 инчи), таг - до 0,16 mm (0,0065 инчи)
 • Надворешен дијаметар на ролна: до 66,8 mm (2,6 инчи)
 • Носач на ролна: 19 mm (0,75 инчи)

Карактеристики на рибон

 • Стандардна должина: 29.992,3 mm (1180,8 инчи)
 • Однос: 2 ролни медиум спроти 1 ролна рибон
 • Ширина: 10,9982 cm (4,33 инчи)

Работни карактеристики

 • Работна температура - термален трансфер: од 0° C (32° F) до 45° C (113° F)
 • Работна температура - директно термално: од -20° C (-4° F) до 50° C (122° F)
 • Температура на чување: од -30° C (-22° F) до 65° C (149° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 10% до 90%
 • Отпорност на влага при чување: од 10% до 90%
 • Полнива Li-Ion батерија 4200 mAh @ 7,4V

физички карактеристики

 • Ширина: 177,8 mm (7 инчи)
 • Висина: 218,4 mm (8,6 инчи)
 • Длабина: 76,2 mm (3 инчи)
 • Тежина: 1,32 kg (2,9 lbs)

Опции

 • Можност за безжично поврзување
 • Bluetooth™ 2.0 поврзливост со краток домет
 • Безжичен LAN (802.11b/g)
 • Class1 Gen 2 RFID енкодер

Брошури и поддршка

Категорија: Преносни