Zebra QLn220

Категорија: Преносни

Лесни и отпорни на паѓање, преносните принтери Zebra QLn целосно се прилагодени на корисниците, овозможувајќи им печатење на баркод етикети, сметки и друго, секаде каде што за тоа ќе се укаже потреба.

Намена

 • Управување со имот
 • Управување со документи
 • Работа на терен
 • Печатење етикети
 • Означување историја на болест

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Здравство
 • Производство
 • Стока за широка потрошувачка
 • Малопродажба
 • Услуги
 • Транспорт и логистика

Спецификации

 • Директна термална технологија на испис
 • Резолуција: 203 dpi (8 точки/mm)
 • Брзина на испис: до 100 mm (4 инчи) во секунда
 • Програмски јазици: CPCL и ZPL
 • 400 MHz 32-битен ARM процесор со 128 MB RAM, 256 MB flash меморија
 • Сериски и USB порти
 • Менлива Li-Ion smart батерија со капацитет 2,45 Ah
 • Опција за одлепување етикети
 • Сензор за поединечно одвојување етикети
 • Лесно и едноставно кинење сметка
 • Голема и прегледна LCD контролна плоча со големина од 240 x 128 пиксели
 • Петонасочни копчиња за навигација, две софтверски програмабилни копчиња
 • Принтерски предупредувања на екран, менија за помош
 • Отпорност на паѓање на тврда подлога од 1,52 m (5 инчи) висина
 • Одомер за етикети
 • Real Time Clock
 • компатибилност со Link-OS™ околина

Спецификации на испис

 • Резолуција: 200 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 128 MB RAM, 256 MB flash
 • Ширина на испис: 48 mm (1,9 инчи)
 • Должина на испис: 813 mm (32 инчи)
 • Брзина на испис: до 100 mm/s (4 ips)

Работни карактеристики

 • Работна температура: од -20° C (-4° F) до 50° C (122° F)
 • Температура на чување: од -25° C (-13° F) до 65° C (149° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на влага при чување: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност
 • Менлива Li-Ion smart батерија (2,45 Ah, 7,4V)

Физички карактеристики

 • Висина: 70 mm (2,75 инчи)
 • Длабина: 165 mm (6,5 инчи)
 • Тежина: 0,57 kg (1,25 lbs)

Дополнителни можности

 • Мазен силиконски ваљак со носач со дијаметар од 34,925 mm (1,375 инчи)
 • BT 3.0
 • 802.11 a/b/g/n s BT 3.0
 • 10/100 Ethernet поддршка (преку docking кабелот)
 • Менлива Li-Ion smart батерија со зголемен капацитет од 4300 mAh (номинално)
 • ZBI 2.x

Комуникација и приклучоци

 • 802.11 a/b/g/n s BT 3.0
 • Bluetooth 3.0
 • 10/100 Ethernet поддршка (преку docking кабелот)
 • USB 2.0 Full Speed порт (12 Mbps) со mini-B конектор
 • Сериски порт: 14-пински RS-232C

Брошури и поддршка

Категорија: Преносни